Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Milli Eğitim Bakanlığı Fatma AFYONCU Murat Kurum psikolog ataması

Eğitim Bir-Sen'den Alan Değişikliği Yazısı (9 Ocak 2023)

Genel Sekreter Latif Selvi imzalı resmi yazıda ''mezun olduğu branşa veya ikinci bir yükseköğretim programı bitirerek yeni mezun olduğu alana geçmek isteyen öğretmenlerimizin alan değişikliği taleplerinin karşılanması konusunda Bakanlıkça henüz bir açıklama yapılmamıştır. Bakanlık tarafından mutat olarak duyurusu yapılan, 2020 ve 2021 yıllarında gerçekleştirilen alan değişikliği konusunda sessiz kalınması, öğretmenlerimizin yer değişikliği başta olmak üzere özlük haklarının kullandırılmasını ve kariyer planlamasını olumsuz etkilemektedir.

Şubat ayında öğretmen ataması yapılacağının duyurulmamış olması da alan değişikliğini hem bir ihtiyaç hem de bazı alanlardaki öğretmen açığının kapatılması noktasında bir çözüm yolu olduğunu ortaya çıkarmış durumdadır.

Konunun kurum idari kurulu başta olmak üzere her platformda dile getirmemize rağmen Bakanlık diplomaya yönelik alan değişikliği konusunda herhangi bir olumlu veya olumsuz açıklama yapmaması diplomaya yönelik alan değişikliği bekleyen öğretmenlerimizi huzursuz ve motivasyonlarını olumsuz etkileyecek şekilde belirsizlik içinde bırakmaktadır. Bu konudaki haklı ve yerinde beklentinin bir an önce karşılanması gerektiği açıktır.

Bu itibarla, Bakanlığınızca alan değişikliği konusunda somut adım atılması; alan değişikliğinin 2022-2023 eğitim-öğretim yılı ikinci yarıyılı başlamadan evvel sonuçlandırılması konusunda gereğini yapılması ve neticeden Sendikamıza bilgi verilmesi hususunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İlkay Kılıç 1 yıl önce

Çok teşekkür ederim başkanım.Uzun zamandır alan değişikliğini bekliyordum.

Avatar
Mehmet 1 yıl önce

Bende bu konuda bekleyiş içerisinde olanlardanım. Teşekkür ederim

Avatar
öteki öğretmen 1 yıl önce

öğretmenler çalışma ortamından memnun değil. öğrenciler şımarık ve disiplinsiz. veli zorba ve anlayışsız. idareciler beceriksiz ve kifayetsiz. temizlik yetersiz. ücretler düşük. itibar yok. angarya çok. iş yoğun. verim yok. netice hüsran. alan değişikliği bir mutluluk arayışıdır sadece. alan değişikliğini değil mutluluğu verin.

Avatar
Ali 1 yıl önce

Bir an önce alan değişikliğinin yapılmasıni bekliyoruz

Avatar
Mirza 1 yıl önce

Çok tesekkurler haber için

Avatar
Zoya 1 yıl önce

2023 yılı plan ve programı belli, takvimi belli öyleyse neden yapacakların arasında alan değişikliği yok. Keyfi olarak geciktirmenin mantığı ne acaba?