Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Mülakatın Kaldırılması Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Tamer Karadağlı Adalet Bakanlığı

Eğitim Bir-Sen'den Başarı Belgeleri Yazısı (17 Haziran 2022)

Genel Sekreter Latif Selvi ve Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla imzalı resmi yazıda ''Ocak 2022 tarihinde okulları kesintisiz yüz yüze açık tutmak için yoğun çaba sarf etmelerinden dolayı Sayın Bakan tarafından bütün eğitim çalışanlarına ve idari kadroya başarı belgesi verilmiştir.

Yine Bakanlık tarafından yapılan açıklamada 13 Haziran 2022 tarihi itibariyle tüm öğretmen ve idari personelimize 2. Başarı Belgesi'nin gönderilmiş olduğu ifade edilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı Personeline Başarı, Üstün Başarı Belgesi ve Ödül Verilmesine Dair Yönerge'nin ''Üstün Başarı Belgesi Verilecek Personel'' başlıklı 6'ncı maddesinde, ''Üstün Başarı Belgesi, üç defa başarı belgesi alan personele verilir.''; ''Ödül verilebilecek personel'' başlıklı 7'nci maddesinde ise ''Ödül, Üstün Başarı Belgesi alan personele verilebilir.'' hükmü yer almaktadır.

Eğitim-öğretim yılının kararlı bir şekilde yüz yüze taamlanabilmesinde fedakarca çabaları, vefa sosyal destek gruplarına aktif katılımları gibi salgın sürecindeki çalışmalarıyla öğretmen, yönetici ve idari personelin üstün başarı belgesi ve ödülü hak etmiş oldukları şüphesizdir.

Bu çerçevede, daha önce başarı belgesi bulunmakta iken, 2022 yılı içinde iki defa başarı belgesi alanlara üstün başarı belgesi ve ödül verilmesi, bunun uygulanabilmesi için Yönerge'nin 12'nci maddesindeki sınırlamanın kaldırılması ve neticeden Sendikamıza bilgi verilmesi hususunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.