Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Eğitim Bir-Sen'den Görevde Yükselme Sınavları Yazısı (28 Eylül 2022)

Genel Sekreter Latif Selvi ve Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla imzalı resmi yazıda ''Bilindiği üzere, Bakanlığınız merkez ve taşra teşkilatında norm kadro açığı ile hizmet gereklerine göre belirlenen münhal kadrolar için görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları yapılmaktadır. Bakanlığınızca 2015 ve 2018 yıllarında görevde yükselme sınavı gerçekleştirilmiş; ilgili tarihlerinden bu yana herhangi bir görevde yükselme sınavı yapılmamış; eğitim çalışanları arasında sınavın yapılması gerektiği yönünde haklı bir beklenti oluşmuştur. Aynı şekilde 2015 ve 2021 yıllarında unvan değişikliği sınavı yapılmış; 2022 yılı neredeyse sona erecek olmasına rağmen unvan değişikliği sınavı konusunda Bakanlıkça herhangi bir açıklama da yapılmamıştır.

Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları ile bu sınavlara dayalı atamalar, kariyer yolculuklarında bir üst görevlere atanmak isteyen kamu görevlilerince takdirle karşılanmakta, bu sınavlar liyakat ve kariyer ilkelerine hayat vermektedir.

Son dört yıldır görevde yükselme sınavı; yaklaşık iki yıldır da unvan değişikliği sınavı yapılmadığı dikkate alındığında aradan geçen zaman zarfında değişik sebeplerle görevde yükselme ve unvan değişikliği kapsamındaki kadrolar açısından çok sayıda münhal kadro oluşmuş olmakla görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının gerçekleştirilmesi ve buna dayalı atamaların yapılması konusunda Bakanlık çalışanları arasında haklı ve yerinde bir beklenti oluşmuştur.

Nitekim Eğitim Bir-Sen olarak Ekim 2021 ve Nisan 2022 Kurum İdari Kurulu toplantısında ''Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavları ivedilikle gerçekleştirilmeli ve en geç iki yıllık periyotlarla yinelenmelidir.'' şeklinde bu yöndeki talebimizi dile getirmiştik. Kurum İdari Kurulu Çalışma Raporlarında talebimiz kabul edilerek gerekli çalışmaların Personel Genel Müdürlüğü tarafından başlatılması kararı alınmıştır.

Bu itibarla Bakanlığınız merkez ve taşra teşkilatında norm kadro açığı ile hizmet gereklerine göre belirlenen münhal kadrolar için görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları açılması ve neticeden Sendikamıza bilgi verilmesi hususunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.