Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler Nitelikli Personel uzman yardımcısı

Eğitim Çalışanları Mutlaka Öncelikli Aşılanacak Meslek Grupları İçerisinde Değerlendirilmelidir

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "Türk Eğitim-Sen olarak YKS ve LGS'nin olabildiğince geç bir tarihe ertelenmesi ve sınav konularının olabildiğince seyreltilmesi önerisinde bulunduk. Hatırlanacağı gibi Bakanlık yaptığı açıklamada YKS ve LGS'de öğrencilerin tüm müfredattan sorumlu tutulacağını söylemişti. Bu açıklamanın ardından Bakanlığa Türk Eğitim-Sen olarak YKS ve LGS'nin olabildiğince geç bir tarihe ertelenmesi ve sınav konularının olabildiğince seyreltilmesi önerisinde bulunduk. Aşının hayatımıza girmesi ile birlikte ikinci dönem seyreltilmiş dahi  olsa yüz yüze eğitime başlama imkanı olabilecektir. Dolayısıyla sınavlar mümkün mertebe geç tarihe ötelenirse öğrencilerimizin yüz yüze eğitime telafi imkanları olacaktır. Öte yandan sınava girecek öğrencileri yüz yüze eğitim yapılıyor gibi birebir tüm müfredattan sorumlu tutamazsınız. Çünkü uzaktan eğitimde yüz yüze eğitimde olduğu gibi verim alınması mümkün değildir. Hal böyle iken LGS ve YKS'ye girecek öğrencileri zor durumda kalmayacak şekilde bir düzenleme yapılması şarttır." dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "öğretmenlere de aşılamada öncelik tanınmasını talep etmiştik. Çünkü aşı ve salgının seyrine göre inşallah 15 Şubat tarihinden sonra yüz yüze eğitime geçilmesi planlanıyor. Dolayısıyla öğrencilerle her an birlikte olan eğitim çalışanlarının mutlaka aşılanacak meslek grupları içerisinde değerlendirilmesi gerekir. Bu, aynı zamanda toplumun geneline yönelik alınacak bir tedbir olacaktır." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.