Öne Çıkanlar Ahilik ve Fetüvvet Dersi emekli maaşları Astromat Araştırma Projeleri Yarışması Tercih Danışmanlığı Kılavuzu 25. Cüz Arapça Okunuşu

Eğitim Çalışanlarının Aşılanması ve 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, “Eğitim çalışanlarına yönelik aşılama süreci hızlandırılmalı, eğitim-öğretimin devam edebilmesi için eğitimcilere öncelik verilmelidir.

Sorunların çözümünün adresi örgütlenmek, el birliği etmek, omuz omuza yürümek, birlik ve beraberlik içerinde olmaktır. Pek çok kazanımı örgütlü gücümüzle elde ettik, onlarca sorunun çözümünü el ele vererek sağladık.

Verilen sözlerin zamanında yerine getirilmemesi, açıklanan projelerin, vizyon belgelerinin beklentileri karşılayacak şekilde hayata geçirilmemesi eğitim çalışanlarının moralini bozmakta, onları hayal kırıklığına uğratmaktadır. Ücretli öğretmenlik garabeti, eğitimcilere yönelik şiddete karşı etkin ve caydırıcı bir adım atılmaması, öğretmen açığı, aylık karşılığı ders saatlerindeki eşitsizlik, idari izinli sayılanların ders ücreti mağduriyeti, yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarına fazla çalışma karşılığı ücret ödenmemesi, görev tanımlarının belirsizliği, keyfî uygulamalara maruz kalmaları gibi birçok sorunun çözümü, beklentilerin karşılanması konusunda artık adım atılmalıdır.” dedi.

3600 ek gösterge artışı sözünün gereğinin yerine getirilme çağrısında bulunan, üzerinden iki yıldan fazla zaman geçen 3600 ek gösterge vaadinin, tüm eğitim çalışanlarını kapsayacak şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini kaydeden Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, “Öğretmenliğin kamu sistemi içerisinde tanımlanmış eğitim-öğretim hizmetleri sınıfından müstakil bir meslek kanununa kavuşturulması konusu daha fazla ertelenmemelidir. Öğretmenlik meslek kanunu, öğretmenlerin haklarını ve yetkilerini koruyacak ve geliştirecek bir eksende ele alınmalıdır. Haklarımızı koruyacak, çalışma şartlarımızı iyileştirecek meslek kanunu bir an önce çıkarılmalıdır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.