Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Maden Çalışanları Fatma AFYONCU öğretmen Murat Kurum

Eğitim Çalışanlarının ve Öğrencilerin Aşılanması ile Yüz Yüze Eğitime Ne Zaman Geçileceğine İlişkin Soru Önergesi (20 Mayıs 2021)

Dünyada aşı önceliği sağlanan alanların başında eğitim sektörünün geldiği bilinmektedir. Türkiye'de eğitim alanında çalışanların aşılama kapsamına alınmasıyla 24 Şubat 2021 tarihinde Milli Eğitim Bakanı ile Çorum'un Sungurlu ilçesindeki Arifegazili İlkokulunda görev yapan öğretmenler, COVID-19 aşısının birinci dozunu yaptırmıştır. Aradan geçen uzun süreye rağmen hala yüzbinlerce öğretmenin aşıya ulaşamadığı, bu konuda belirgin bir takvim oluşturulamadığı görülmektedir. Özellikle eğitim emekçilerinin aşılanmasının eğitim alanında yaşanan kesinti açısından hayati olduğu bilinmektedir.

1- 2021-2022 eğitim öğretim yılında her düzeyde yüz yüze eğitime geçilmesi planlanmakta mıdır?

2- Yüz yüze eğitime geçilebilmesinin ön şartı eğitim emekçilerinin ve öğrencilerin aşıya ulaşması gerekliliğinden hareketle bununla ilgili bir planlama yapılmış mıdır?

3- Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda toplamda kaç kişi istihdam edilmektedir? Önergenin cevaplandırıldığı tarih itibariyle bu bireylerden kaçı aşı olmuştur?

4- Salgına ilişkin verilerle ilgili MEB bünyesinde istatistiki bilgiler tutulmakta mıdır? Bunlarla ilgili kamuoyuna bir bilgilendirme yapılması planlanmakta mıdır?

5- Salgın başladığından bu yana COVID-19'a yakalanan MEB personeli sayısı kaçtır?

6- Salgın başladığından bu yana COVID-19'a bağlı hayatını kaybeden MEB personeli sayısı kaçtır?

7- Salgın başladığından bu yana İstanbul ilimizde COVID-19'a yakalanan MEB personeli sayısı kaçtır? Bu personellerimizden kaçı hayatını kaybetmiştir?

8- Eğitim çalışanlarının aşılanmasının ne zaman tamamlanması planlanmaktadır?

Soru Önergesine https://www2.tbmm.gov.tr/d27/7/7-45528s.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.