Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması Tamer Karadağlı öğretmen

Eğitim-İş'ten Öğretmenlerin Yer Değiştirme Kontenjanları Yazısı

Genel Başkan Orhan Yıldırım imzalı resmi yazıda ''Sendikamız tarafından Bakanlığınız nezdinde yapılan görüşmeler ile yazışmalarda öğretmenlerin yer değiştirme takvimlerinin özellikle emeklilik ve yöneticilik nedeniyle boşalacak kadroların da kullanılabilmesine imkan sağlayabilecek şekilde düzenlenmesi belirtilmiştir.

Geçmiş yıllarda yaptığımız bu girişimler sonucunda 2020 yılında il içi yer değiştirmeler Temmuz ayı sonuna alınarak talebimiz ilk kez gerçekleşmişti.

2021 yılı yer değiştirme takviminin açıklanmasının ardından Bakanlığınız nezdinde yaptığımız görüşmelerde emeklilikten boşalacak kadroların da kullanılabilmesi için il içi yer değiştirmelerin 16 Temmuz 2021 tarihinde yapılacağı belirtilmişti. Fakat İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden gelen bilgilerden anlaşıldığı üzere İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin bu yönde bir çalışmaları olmadığı, insiyatif alamayacakları yani bu kadroların kullanılamayacağı anlaşılmaktadır.

İl içi yer değiştirmelerde kadro sıkışıklığı yaşandığı, on binlerce öğretmenin il içi özre tabi oldukları halde yer değiştiremedikleri Bakanlık kayıtlarının incelenmesinden de anlaşılacaktır. Bu sorunun aşılabilmesi için il içi yer değiştirme takviminin öğretmenlerin emeklilik takvimine göre revize edilmesi ya da emeklilik başvurusu yapıp başvuruları onaylanan öğretmenlerin kadrolarının il içi yer değiştirmelerde kullanılabilmesiyle mümkün olacaktır. Böylece il içi yer değiştirmesi gerçekleşen öğretmenlerden boşalacak kadrolar isteğe bağlı il dışı ve mazeret tayinlerinde kullanılabilecektir.

Ayrıca iller arası (il dışı) yer değiştirmelerde 2020 yılında ve daha önceki yıllarda yaşanan sorunların yaşanmaması için sisteme yansıtılacak kadro sayısında kısıtlamaya gidilmemesi, öğretmenlerin taleplerini karşılayacak, mağduriyetlerini giderecektir.

Tüm bu gerekçelerle yer değiştirme takviminin, il içi atamaları Temmuz ayı sonunda sonuçlandırılacak şekilde revize edilmesi ya da emeklilikten boşalacak kadroların il içi atamalarda kullanılabilecek şekilde uygulama/düzenleme yapılması ve il dışı yer değiştirmelerde kadro kısıtlamasına gidilmemesi hususlarında gereğini talep ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.