Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Nitelikli Personel A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı

Eğitim Kurumları Yöneticiliği ve Şube Müdürleri Açıklaması

Eğitim Bir Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "eğitim kurumları yöneticiliğinde liyakate dayalı bir kariyer sistemi kurulmalı, şube müdürlerinin bölge hizmetine bağlı yer değişikliğinde mazeretler dikkate alınmalı," dedi.

2017 yılında "Eğitim Yönetiminde Liyakat ve Kariyer Sistemi" raporunu hazırlayarak gündeme getirdiklerini hatırlatan Eğitim Bir Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, liyakat ve kariyer ekseninde okul yöneticilerinin profesyonel anlamda mesleki gelişimlerinin sağlanması, öğretmenlik ve yöneticilik tecrübelerinin harmanlanması ve eğitim yöneticiliğinin bir kariyer mesleğine dönüştürülmesi gerektiğine dikkat çekti.

Eğitim Bir Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "yer değişikliğine tabi 1219 şube müdüründen yaklaşık 700'ünün mazeret bildirdiğini ama bu mazeretlere karşı hukuka ve ilgili mevzuata aykırı kriterler resen belirlendiğini, mevcut durumun ilgili yönetmelikte yer verilmemesine rağmen sadece kendisi ve eşi/çocuğu kanser tedavisi gören, ağır engelliler ve çocukları ağır engelli olanlar yönünden mazeret kabul edildiğini, diğer mazeret hallerinin haksız ve gerekçesiz kabul edilmediğini belirtti. Aynı sorunun 2017 yılında da yaşandiğını, mazereti kabul edilmeyenlerin mahkeme kararıyla yer değişikliği kararlarını iptal ettirdiklerini hatırlatan Eğitim Bir Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Bakanlığın yine aynı hukuki ve idari zorluğun beklediğini söyledi.

Proje okullarının sayısının bir hayli arttığına dikkat çeken Eğitim Bir Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bu kurumlardaki yönetici görevlendirme ve öğretmen atama süreçlerinin, bu konudaki bütün yetkinin Bakanlık elinde olması nedeniyle, bir sorun alanı haline getirdiğini dile getirdi.

Proje okulları yönetici görevlendirme sürecinin mevcut eğitim kurumları yönetici görevlendirme yönetmeliğiyle yürütülmesi ve öğretmen atamalarının sınav sonucuna dayalı olarak gerçekleştirilmesi gerektiğini söyleyen Eğitim Bir Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Kurum İdari Kurulu toplantılarında ve ikili görüşmelerde şekillenen unvan değişikliği sınavlarının ne zaman gerçekleştirileceği netleştirilerek kamuoyuna açıklanmalıdır" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.