Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel YÖK

Eğitim ve Öğretim Ertelendi (MEB-YÖK)

YÖK'den yapılan açıklamada, ''Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 günü meydana gelen ve 10 ilimizi doğrudan etkileyen deprem nedeniyle; bu bölgeden olup diğer illerdeki yükseköğretim kurumlarımızda öğrenim gören öğrencilerimizin eğitim ve öğretime katılamayacak olmaları, bu öğrencilerimizden bir kısmının yakınlarının afetten doğrudan etkilenmiş olmaları, Yükseköğretim kurumlarımızdaki başta öğrencilerimiz olmak üzere akademik ve idari personelimizin arama, kurtarma ve yardım faaliyetlerine katılmaları dikkate alınarak tüm yükseköğretim kurumlarımızda bahar eğitim ve öğretim döneminin açılışı ikinci bir duyuruya kadar ertelenmiştir.'' denilmiştir.

TRT Haber'e özel açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Tüm Türkiye'de 13 Şubat'a kadar olan tatili 1 hafta daha uzatıyoruz. 20 Şubat itibarıyla 71 ilde eğitim-öğretim başlayacak. Şimdilik iki hafta ama uzatabiliriz. Onunla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Hem Malatya'daki süreçleri organize ederken diğer taraftan Millî Eğitim Bakanlığı olarak tüm illerimizdeki vatandaşlarımıza yardım etmek için de ilk günden itibaren destek oluyoruz. Diğer taraftan on ilimizdeki sıcak yemekle ilgili de her türlü destekleri veriyoruz. Yaklaşık 800 bin kişilik sıcak yemek hizmetini, inşallah, 1 milyona çıkaracağız.

400 bin kumanya dağıtıyoruz, yine günlük meslek liselerinde yaklaşık 700 bin ekmek üretiyoruz. Bunu da inşallah, hafta sonuna kadar bir milyona çıkaracağız. Tüm Türkiye'deki gönüllü öğretmenlerimiz, bakın burada görüyorsunuz, on binlerce öğretmenimiz sahada. Dolayısıyla bu süreci aksatmamak için 71 ilde 13 Şubat'a kadar olan tatili bir hafta daha uzatıyoruz. Yani 20 Şubat itibarıyla 71 ilde eğitim öğretime başlanacak.Burada bizimle, vatandaşlarımızla birlikte olmanız bize güç veriyor. Emekleriniz için çok teşekkür ediyorum.'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Özer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ''Yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle eğitim-öğretime verdiğimiz arayı tüm Türkiye'de 20 Şubat'a kadar uzatma kararı aldık.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.