Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi öğretmen Hazine ve Maliye Bakanlığı

Eğitimciler Hayal Kırıklığı Yaşamak İstemiyor

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, ''Eğitime de teşkilat eğitimine de önem veriyoruz. İşyeri temsilciliği, üstlendiği sorumluluk gereği önemli bir işleve sahiptir. İşyeri temsilcileri, bulundukları kurumlarda sendikanın görünen yüzüdür. Sendikanın kuruluş felsefesinde yer alan düşüncenin yaygınlaşmasını sağlayarak, varlığı ve fikirleriyle sendikal çalışmalara yeni bir boyut katarlar. Emek ve katkılarından dolayı işyeri temsilcilerimize teşekkür ediyorum.

Hiçbir zaman pes etmedik, mücadele etmekten vazgeçmedik, gündeme getirdiğimiz sorunların çözümünün hep takipçisi olduk. Toplu sözleşme masasını bağlamaz denilen konuları kararlılıkla masanın gündeminde tuttuk. Onlarca sorunu çözüme kavuşturduk. 2022 yılı içerisinde sonuca kavuşturulmak üzere 3600 ek gösterge, sözleşmeli personel ve üniversite idari personelinin merkezi yer değişikliği konularında çalışma yapılmasını hükme bağladık. Sendikalı-sendikasız farkını ilk defa toplu sözleşme hükmü hâline getirdik; 400 TL toplu sözleşme ikramiyesiyle sendikacılığa özen, sendikalılığa önem kazandırdık.

Öğretmenlerin müktesep haklarını koruyacak, geliştirecek, çalışma şartlarını iyileştirecek, öğretmenliği kariyer mesleğine dönüştürecek muhtevada bir meslek kanununun bir an evvel çıkması için verdiğimiz mücadelenin karşılık bulması sevindiricidir. Bu ay içinde Meclis’e sunulacağı açıklanan kanun teklifinin eğitimin paydaşlarıyla istişare edilerek, görüş ve öneriler alınarak hazırlanması ve bunun oldubittiye getirilmemesi konusunda Bakanlığa çağrıda bulunuyorum. Kanun, beklentileri karşılayacak içerikte olmalıdır. Eğitimciler olarak bir hayal kırıklığı yaşamak istemiyoruz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.