Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

Eğitimcilere Asli Görevleri Dışında İş Verilmemelidir

Öğencilerin dersten geri kalmaması için tüm senaryoların devreye alınması gerektiğini vurgulayan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yeni eğitim-öğretim sürecinde hiçbir öğrencinin dersten geri kalmaması için tüm senaryoların devreye alınması gerektiğini belirterek, “Bu süreçte bize düşen görev, stres üretmek değil, milletin stresini almak, çocukların eğitim ihtiyacını gidermektir” dedi.

Okul yöneticilerinin filyasyon ekiplerine yazıldığını söyleyen Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Ama okulların eğitime hazırlanması sürecinde en büyük stres okul yöneticilerinin üzerinde. Mülki idare amirleri bu süreçte dikkatli iş yapmak zorundalar. Okullarında açıldığı bir süreçte eğitimcilere asli görevleri dışında iş verilmemelidir.

Kovid-19 salgın süreci tüm dünyada devletleri de kurulları da kurumları da imtihan eden bir süreç. Eğitimin de bundan yara almaması mümkün değil. Dünyanın her yerinde eğitim yara aldı. Geride bıraktığımız 2019-2020 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemi bu anlamda sorunlu kapandı. İkinci dönemin zemine uyum sağlamak amacıyla hemen atılan adımlar işi biraz toparladı ve Türkiye bu anlamda iyi de sınav verdi. Burada adaletsizlikler olabilir, erişim sorunu tartışılıyor. O süreç bir deneme süreciydi. Şimdi yeni sürecin eşiğindeyiz. Şu an telafi eğitimlerinin yapıldığı bir zaman diliminin içerisindeyiz. Ama kolay bir süreç değil. Gereken tedbirler alınmak suretiyle yüz yüze eğitimin kontrollü yapılması gerekir. Seyreltilmiş sınıflarla yapılması, fiziki mesafeye dikkat edilmesi, hijyen boyutuyla son derece önemli tedbirlerin alınması, altyapı olarak okulların desteklenmesi gereken birçok iş yükünün olduğu bir süreç.” dedi.

Risksiz olan yerlerde eğitimin kesintiye uğramadan başlaması gerektiğini vurgulayan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Orta dereceli yerlerde dikkatli olunmalı. Diğerlerinde de fırsat bulunduğunda hemen yüz yüze eğitime geçilecek şekilde planlama yapılmalıdır. Merkezi olarak aç-kapa şeklinde yapılacak bir adımın çok yürütülebilir olduğunu düşünmüyorum. Her tarafta pandemi kontrol altına alınsın, sonra eğitime başlansın dersek burada çocukların öğrenme kayıpları, okul terkleri gibi ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalırız. Bir çocuğun hayatı, sağlığı son derece önemlidir. Çocuklarımız birinci derecede eğitim almak zorunda, bunu sağlamak da devletin yükümlülüğü ve kamu görevlileri olarak bizim esas görevimiz ve yükümlülüğümüz. Burada sadece yüz yüze eğitimi de çok sağlıklı bulmayız. Bütün enstrümanların devreye alınması gereken bir süreçtir, ki zaten bakanlık da bu şekilde çalışıyor. Bu süreçte herkese sorumluluk düşmektedir” dedi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Türkiye’de derslik sorunu söz konusu. Sınıf mevcudu OECD ortalamasına yakın. Ortalamanın altında olduğu yerlerde eğitim yüz yüze rahat yapılabilir. Fakat sınıf mevcutlarının 40-45 üstü olduğu yerlerde farklı uygulamalara gitmek, sınıfları seyreltmek, öğrencilerin okula dönüşümlü gelmelerini sağlayacak bir yöntemi hayata geçirmek gerekiyor. Eğitim sürecinde senaryoların hepsi aynı anda uygulanmayacak. Duruma, şarta göre senaryolar uygulanacak. Ancak hiçbir öğrencinin dersten geri kalmaması açısından da tüm senaryoların devreye alınması gerekiyor. Bu süreçte bize düşen görev, stres üretmek değil, milletin stresini almak, çocukların ihtiyacını gidermektir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.