Öne Çıkanlar engelli MEB İşveren Vekili okullarda şiddet Fatma AFYONCU

Eğitimcilerin Aşılanmasına Öncelik Verilmeli

Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Türkiye, güçlü sağlık-sosyal güvenlik sistemiyle, pandemi ile mücadelede vatandaşlarına maliyet üretmeden başarı grafiğini yüksek tutan ülkeler arasında yer alıyor. Vatandaşa; teşhis/tedavi/koruma uygulamaları kapsamı %100'e yakın.

Türkiye, Kovid-19 aşısını edinme ve vatandaşların aşıya erişme süreçlerinde de öngörü, planlama ve hızlı uygulamayla virüse karşı koruma sürecini hızla işletiyor.

Virüse karşı koruma sağlayan aşıların uygulanmasında, ortaya konan planlamayı ve sıralamayı, genel itibariyle kriz yönetimine ve olması gerekene uygun olduğu kanaatindeyiz.

Bu kapsamda, Kovid’le mücadelede ön safta olan sağlık çalışanlarının ve yüksek risk grubunda yer alan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunanların, aşılanması doğru ve gerekli olduğu herkesin ortak kanaatidir.

Uzaktan eğitime son verilmesi-yüz yüze eğitime geçilmesi ile birlikte öğretmenlerin-eğitim çalışanlarının riski artmıştır.Öncelikli aşılanması gereken gruplar arasında eğitimcilerin sayılmasının zarureti ortadadır.

Öğretmen-eğitim çalışanları, görevleri ve hizmet sundukları kitle gereği sayısal açıdan büyük bir kitleyle doğrudan ve dolaylı olarak temas halinde ya da temas kurma zorunluluğu altındadır.

Bu nedenle hem eğitim çalışanlarının korunması hem de eğitim çalışanları kaynaklı bulaşı riskinin azaltılması amacıyla; öğretmenlere/eğitim çalışanlarına aşı konusunda öncelik verilmesi, virüsle mücadelede takdiri olmaktan çıkıp, zorunlu hale gelmiştir.

Başta yüz yüze eğitimin uygulandığı okullarda görev yapan öğretmen-eğitim çalışanları olmak üzere,eğitim çalışanlarının aşıda öncelikli olması (öğrenciler açısından da korunma zemini üretmenin yanında) yüz yüze eğitim kaynaklı virüsle mücadele risklerini de en aza indirecektir.

Öğretmen-eğitim çalışanlarına yönelik aşı önceliği kararını ve uygulamasını ivedilikle hayata geçirilmesi için; MEB, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun hızlı bir şekilde bir araya gelmesi ve karar üretmesi beklentimiz ve teklifimizdir." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.