Öne Çıkanlar Fatma AFYONCU Milli Eğitim Bakanlığı Maden Çalışanları öğretmen Murat Kurum

Eğitimde Hibrit Modeli Gelebilir

Okulların açılacağı tarih olan 31 Ağustos’a sayılı günler kala Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel’den bomba açıklamalar geldi.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, yeni eğitim öğretim yılı için okullarda hibrit yani karma modelin yarısı evde yarısı okulda olacak şekilde uygulanabileceğini, belki vardiyalı eğitimin de söz konusu olabileceğini belirtti.

Vaka sayılarında çok artış olup, kontrol altına alınmayacak düzeylere çıkarsa okulların açılmayabileceği ihtimalini gündeme getiren Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi (GATA) Yoğun Bakım ve İç Hastalıkları Uzmanı ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, hibrit modellerin temas olasılığını azaltması nedeniyle daha uygun olacağını Milli Eğitim Bakanlığı'nın konuya ilişkin çalıştığını belirtti ve "sabah-öğlen gibi veya üç vardiya gibi önlemler gelebilir" diye konuştu.

Dünyada sonbahar aylarında ikinci dalga beklendiğini, Türkiye'nin hala birinci dalgayı yaşadığını, yazın 100'ün altına inilebilirse sağlık sisteminin ikinci dalga için daha dinç olacağını ifade etti.

Koronavirüsün damlacık enfeksiyonu olduğunu ve damlacıkların bir süre havada kaldıktan sonra yere düştüğünü hatırlatan Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi (GATA) Yoğun Bakım ve İç Hastalıkları Uzmanı ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, havada kalan damlacıklara dikkat çekti ve özellikle kapalı alanlarda havalandırmaya çok dikkat edilmesi gerektiğini soyledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Metin 4 yıl önce

Ya bırakın şu hibrit kibrit saçmalıklarını.