Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması Tamer Karadağlı öğretmen

Eğitime Verilen Aranın Uzatılması (9 Şubat 2023)

Milli Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER imzalı resmi yazıda "6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve bölgedeki pek çok ili etkileyen depremler ve iklim şartları nedeniyle Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerindeki resmî/özel okullar ile yaygın eğitim kurumlarında 20 Şubat 2023 tarihine kadar, ülke genelindeki diğer illerimizde ise 13 Şubat 2023 tarihine kadar 08.02.2023 tarihli ve E-83203306-10.03-70130876 sayılı yazımız ile eğitim ve öğretim faaliyetlerine ara verildiği duyurulmuştur. Ancak afet bölgesinde yürütülen arama kurtarma, yardım ve barınma ihtiyacına yönelik faaliyetlerin diğer illerle koordineli bir şekilde yürütülmesi adına eğitim ve öğretime verilen aranın uzatılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Bu kapsamda afet bölgesi dışındaki diğer illerimizdeki resmî/özel okullar ile yaygın eğitim kurumlarında 20 Şubat 2023 tarihine kadar eğitim ve öğretim faaliyetlerine ara verilmiştir.

Bu bağlamda; 

- Afet bölgesindeki illerimizde 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyet göstermekte olan diğer özel öğretim kurumlarında eğitim ve öğretim faaliyetleri ile sınavları 20 Şubat 2023 tarihine kadar ertelenmiştir.

- Bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM) sınavları ülkemiz genelinde 20 Şubat 2023 tarihine, afet bölgesindeki illerimizde ise ileri bir tarihe kadar ertelenmiştir. 

Ayrıca Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin ek üçüncü maddesi ile Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin ek ikinci maddesinde yer alan; “İlçe, il veya ülke genelinde genel hayatı etkileyen salgın hastalık, doğal afet, elverişsiz hava koşulları gibi durumlarda bu Yönetmelikle düzenlenen eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişe ilişkin usul ve esaslar Bakanlıkça ayrıca belirlenebilir.” hükmü gereğince afet bölgesindeki Bakanlığımıza bağlı resmî ve özel okullarda öğrenim gören öğrenciler, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminde Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği, Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği'nde yer alan devamsızlıkla ilgili hükümlerden muaf tutulacaktır.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.