Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Fatma AFYONCU Milli Eğitim Bakanlığı Murat Kurum psikolog ataması

Eğitsel Değerlendirme ve Tanılama (13 Nisan 2021)

Genel Müdür V  Bakan a. Oktay KILIÇ imzalı resmi yazıda ''Bakanlığımızca gerçekleştirilen 2019-2020 eğitim-öğretim yılı Bilim ve Sanat Merkezlerine Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme işlemleri 1, 2 ve 3. sınıf seviyelerinde eğitim ve öğretimlerini sürdürmekte olan öğrenciler için 2019-2020 Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzu'nda belirtilen takvim doğrultusunda 14 Kasım 2019 tarihinde başlatılmıştır.

Bu kapsamda 15/11/20219 tarihli ve 22650225 sayılı yazımız ile, rehberlik ve araştırma merkezleri tarafından, söz konusu sınıf seviyelerinde bulunan öğrencilerin “özel yetenekli” birey olarak değerlendirilme taleplerine ilişkin eğitsel değerlendirme ve tanılama işlemlerinin 28 Ağustos 2020 tarihine kadar gerçekleştirilmemesi emredilmiştir. Ancak, içinde bulunulan pandemik koşullar nedeniyle 2019-2020 Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme işlemleri takviminde değişiklik yapılarak bu doğrultuda söz konusu işlemlerin devam etmesi nedeniyle; rehberlik ve araştırma merkezleri tarafından, 1, 2, 3 ve 4. sınıf seviyelerinde eğitim-öğretimlerini sürdürmekte olan öğrenciler için “özel yetenekli” birey olarak değerlendirilme taleplerine istinaden gerçekleştirilecek olan eğitsel değerlendirme ve tanılama hizmetlerinin ikinci bir talimata kadar gerçekleştirilmemesi hususunda; bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Anahtar Kelimeler:
Milli Eğitim Bakanlığı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.