Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Hazine ve Maliye Bakanlığı engelli

Ek Atama İstiyoruz!

Atama sayılarının yetersizliğine dikkat çeken Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ücretli öğretmen sayısı kadar ek atama talep etti. 

“2020 yılı Haziran-Temmuz ayında emekli olanlar ve önümüzdeki Haziran-Temmuzda emekli olacaklar hesaba katıldığında yaklaşık 40 bin öğretmenin boşluğunu 20 bin öğretmenle mi dolduracağız?” diye soran Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ücretli öğretmen sayılarındaki artışa da işaret etti.

Ülkemizde öğretmen açığının ücretli öğretmenlerle doldurulduğunu dile getiren Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Sendikamızın araştırmasına göre; 81 ilden gelen veriler doğrultusunda ülkemizdeki ücretli öğretmen sayısı 69 bin 326’dır. Pandemi koşulları nedeniyle birçok kademede yüz yüze eğitime geçilemediği göz önüne alınmalıdır. Şayet yüz yüze eğitime geçilseydi ücretli öğretmen sayısı emin olun 100 bini aşacaktı. Ücretli öğretmen görevlendirmesinin yanı sıra 109 bin 616 norm açığı bulunmaktadır. Sadece İstanbul’da öğretmen açığı 34 bin 387’dir. Bazı branşlarda 86-87 puan almasına rağmen atanamayan öğretmenlerimiz bulunmaktadır. Dolayısıyla bir yanda 109 bin norm açığımız olacak, 70 bin civarında ücretli öğretmen çalıştıracaksınız, diğer yanda 40 bin öğretmen emekli olacak ama Bakanlık olarak sadece 20 bin meslektaşımızı iş başı yaptıracaksınız. Bu kabul edilemez!" dedi.

Aylardır atama bekleyen öğretmenlerle birlikte 2021 yılı içerisinde ilave öğretmen ataması için çağrı yaptıklarını ifade eden Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ek atamanın en az ücretli öğretmen sayısı kadar olması gerektiğini kaydetti. Genel Başkan ayrıca ek atamanın KPSS’ye giren, başarılı olan, kontenjan yetersizliği nedeniyle atanamayan öğretmenler arasından yapılmasını isterken; “Şayet 2021 KPSS’nin ardından atama yapılırsa, bunun adı ‘ek atama’ olmaz, ‘yeni atama’ olur. Sendikamızın talebi ek atamadır. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu genç meslektaşlarımızın haklı ve makul taleplerine kayıtsız kalmayacağını yürekten inanıyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.