Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel öğretmen

Ek Atama Planlamamızda Yok

Hatay'daki gezisi sırasında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a atanma taleplerini ileten öğretmenler, "İhtiyacımız kadar öğretmen atamasını yapıyoruz. Ataması gerektiği kadar öğretmen atıyoruz. En çok öğretmen ataması bizim hükümetimiz zamanında oldu. En son 20 bin öğretmen ataması yaptık. Hiç açık yok, tam aksine fazlalık var. Ek atama planlamamızda yok" cevabını aldı.

CHP'li Kaya ise, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'da, ataması yapılmayan öğretmenlerle yaptığı görüşmede ‘Öğretmen ihtiyacımız yok. Ek atama yapmayacağız' buyurmuşlar. Milli Eğitim Bakanlığı, '97 bin öğretmene ihtiyacımız var' diyor. Sayıştay, ‘138 bin öğretmene ihtiyacımız var' diyor. Biraz el insaf. Vicdan sahibi olan herkes, atanmayan 700 bin öğretmenin sesini duyar. 20 bin atama yapacağınızı söylediniz. 40 bin daha 60 bin yapar. Bu Milli Eğitim Bakanlığı'nın talebine bile yetmiyor. Sayıştay'ın 138 bin tespitine de yetmiyor. Öğretmen açığı var ama senin okullardan, öğretmenlerden ve öğrencilerden haberin yok. 2002 yılında söylediğin sözü bir kez daha hatırlatıyorum: ‘72 bin atanmayan öğretmen var. Bu, devlet için ayıp' demiştin. Şimdi bu ayıbın 10 kat fazlasını işliyorsunuz. Yeter artık. Atanmayan öğretmenlerin çığlığını duyun” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, ''Öğretmenlerimiz bizleri sevgisiyle ve şefkatiyle eğiten, millî, manevi, insani ve ahlaki değerlerimizi öğreten ulvi bir vazifenin mensuplarıdır. Böylesi kutsal bir vazifeyi icra eden öğretmenlerimizin gözü kulağı yüce Meclistedir. Öğretmenlerimiz ek 40 bin atama beklentisi içerisine girmiştir. Ülkemizin dört bir yanında fedakârca görev yapmaya hazır olan öğretmenlerimizin tek gayesi çok sevdikleri mesleklerini yapmak ve vatanına, milletine hayırlı insanlar yetiştirmektir. Öğretmenlerimizin taleplerini ve beklentilerini karşılayarak yüzlerini güldürelim, ek 40 bin öğretmen atamasıyla müjdeli bir haber verip okullarına ve öğrencilerine kavuşturalım. Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi saygıyla selamlıyorum.'' demişti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ''20 bin atamadan sonra 74 bin civarında açık öğretmen açığımız var.'' demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.