Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

Ek Ders Ücreti (14 Kasım 2022)

Daire Başkanı Bakan a. Ahmet AYTAÇ imzalı resmi yazıda "İliniz Onikişubat ilçesi Boğaziçi Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde açılan meslekî eğitim merkezi programında görev yapan atölye ve laboratuvar öğretmenlerinden haftada aylık ve ek ders ücreti karşılığı 44 saat ek ders görevini tamamlayanlara, ders yılı içinde anılan programda ilave 10 saat daha ek ders görevi verilip verilemeyeceğine ilişkin 10.11.2022 tarihli ve E-34772128-903.99-63210156 sayılı yazınız ve ekleri incelenmiştir.

Bilindiği gibi Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 5'inci maddesinde, atölye ve laboratuvar öğretmenlerinin haftada 20 saat aylıkları karşılığında ders okutmakla yükümlü oldukları, 6'ncı maddesinde ise bu öğretmenlerin haftada 24 saate kadar ek ders ücreti karşılığında ders okutabilecekleri hüküm altına alınmıştır.

Diğer taraftan işletmelerde meslek eğitiminde görevlendirilen öğretmenlerin bu görevleri karşılığında haftada yararlanabilecekleri azami ek ders görevi sayısı da, anılan Kararın 15'inci maddesinde belirlenmiştir.

Öte yandan daha önce bir örneği Valiliğinize de gönderilen Bakanlığımız Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 03.08.2022 tarihli ve E-20880154-45.01-54622844sayılı yazısında; "Bilindiği üzere; mesleki ve teknik Anadolu liselerinin bünyesinde mesleki eğitim merkezi programları da açılmaktadır. Mesleki eğitim merkezi programları, örgün eğitim kapsamında diplomaya götüren program çeşidi olup mesleki ve teknik eğitim programları ile birlikte değerlendirilmesi ve derslerinin de hafta içi mesai saatleri içerisinde yapılması esastır.

Ancak, meslekî eğitim merkezi programına ait derslerin, okulların fizikî kapasitesinin yeterli olmadığı durumlarda hafta sonunda da verilebileceği değerlendirildiğinden, konuyla ilgili İliniz dahilindeki mesleki ve teknik Anadolu lisesi müdürlüklerinin bilgilendirilmesi, mesleki ve teknik Anadolu lisesi programları ile mesleki eğitim merkezi programlarının birlikte planlanması ve eğitim ortamlarının etkin ve verimli kullanılması gerekmektedir." denilmiştir.

Görüleceği üzere söz konusu yazıda; meslekî eğitim merkezi programlarının, örgün eğitim kapsamında diplomaya götüren program çeşidi olduğu, meslekî ve teknik eğitim programları ile birlikte değerlendirilmesi gerektiği ve hangi sürelerde yapılabileceği belirtilmiştir.

Bu çerçevede haftada aylık ve ek ders ücreti karşılığında okutabileceği 44 saat ders görevini dolduran atölye ve laboratuvar öğretmenlerine ders yılı içinde meslekî eğitim merkezi programında ilave ek ders görevi verilmesinin mümkün bulunmadığı değerlendirilmektedir. Bilgilerini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.