Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Nitelikli Personel A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu Milli Eğitim Bakanlığı

Ek Ders Ücreti (26 Ekim 2021)

Genel Müdür Fehmi Rasim Çelik imzalı resmi yazıda ''Bakanlığımıza bağlı resmi eğitim kurumlarında açılan destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında görev yaptıkları eğitim kurumunda Cumartesi ve Pazar günleri fiilen ders okutan yöneticilerden aynı günlerde yönetim görevini de yerine getirenlerin, her iki görev için öngörülen ek ders ücretinden birlikte yararlanıp yararlanamayacakları ile söz konusu yöneticilerin Bakanlığımıza bağlı diğer resmi eğitim kurumlarında açılan destekleme ve yetiştirme kursları ve/veya halk eğitimi merkezlerindeki kurslarda ders okutup okutamayacaklarına ilişkin 21 Ekim 2021 tarihli ve E-84037561-135.04-35255267 sayılı yazınız ve ekleri incelenmiştir.

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 5'inci maddesinde, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli yöneticilerin haftada aylık karşılığında okutmakla yükümlü oldukları ders saati sayısı, 6'ncı maddesinde de haftada kaç saate kadar ek ders ücreti karşılığında ders okutabilecekleri belirlenmiştir.

Diğer taraftan, aynı Kararın 8'inci maddenin birinci fıkrasında, bahsi geçen kurslar kapsamında yöneticilerin okutabilecekleri ders saati sayısı belirlenmiş; aynı maddenin üçüncü fıkrasında ise; ''Cumartesi ve Pazar günleri, bu madde kapsamında belirtilen eğitim faaliyetlerinde görev yapan okul/kurum yöneticilerinden birine fiilen görev yaptıkları anılan günler için 2 saat ek ders ücreti ödenir. Yöneticilere, fiilen ders okuttukları süreler hariç olmak üzere yönetim görevine bağlı olarak bunun dışında bu madde kapsamında ayrıca ek ders ücreti ödenmez.'' hükmüne yer verilmiştir.

Öte yandan daha önce bir örneği de Genel Müdürlüğümüze gönderilen Bakanlığımızın 27.02.2007 tarihli ve 2007/19 Sayılı Genelgesi'nin 2'nci maddesinde; ''... Buna göre; ders bütünlüğü de dikkate alınarak örgün ve yaygın eğitim kurumları müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına hatada 6 saat aylık karşılığı ders görevi verilecek, aylık karşılığı ders görevini dolduran yöneticilere 6 saate kadar da ek ders ücreti karşılığı ders görevi verilebilecektir. Görev yaptıkları kurumların özelliği nedeniyle derse girmeleri mümkün olmayan yöneticiler bu kapsam dışında değerlendirilecektir. Ayrıca, kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda yeterli ders sayısı olmaması gibi nedenlerle aylık karşılığı ders görevini dolduramayan yöneticiler, aylık karşılığı ders sayısı olmaması gibi nedenlerle aylık karşılığı ders görevini dolduramayan yöneticiler, aylık karşılığı ders görevlerini doldurmaları amacıyla bir başka eğitim kurumunda görevlendirilmeyecektir.'' açıklamasına yer verilmiştir.

Bu çerçevede, Bakanlığımıza bağlı resmi eğitim kurumlarında açılan destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında yönetici olarak görev yaptıkları eğitim kurumunda Cumartesi ve Pazar günlerinde fiilen ders okutan yöneticilerden aynı günlerde yönetim görevini de yerine getiren en fazla bir yöneticinin, hem yönetim görevi karşılığında öngörülen ek ders ücretinden, hem de fiilen okuttuğu dersler için öngörülen ek ders ücretinden birlikte yararlandırılmasının mümkün bulunduğu; söz konusu yöneticilerin Bakanlığımıza bağlı diğer resmi eğitim kurumlarında açılan destekleme ve yetiştirme kurslarında ders okutmalarının ise mümkün bulunmadığı değerlendirilmektedir.'' denilmiştir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.