Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Koronavirüs Mahmut Özer öğretmen Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

Ek Ders Ücreti (9 Aralık 2021)

Daire aşkanı Bakan a. Ahmet Aytaç imzalı resmi yazıda ''İliniz Merkez ilçesi ... Ortaokulunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4'üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında sözleşmeli beden eğitimi öğretmeni olarak yapan milli sporcu olarak Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanlığı'nın 2021 yılı faaliyet programı doğrultusunda çeşitli tarihlerde yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen spor müsabakalarına katılmak üzere izinli olduğu sürelerde ek ders ücretinden yararlandırılıp yararlandırılamayacağına ilişkin 7 Aralık 2021 tarihli ve E-68743554-841.01.01-38412383 sayılı yazınız ve ekleri incelenmiştir.

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 16'ncı maddesinin birinci fıkrasında; ''bir öğretim yılında 90 günü geçmemek üzere, bu Karar kapsamında bulunan personelden;...

v) Gençlik ve spor Bakanlığı koordinesinde yürütülen okul sporları, halk oyunları ve izcilik faaliyetleri ile Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında geçici olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, fiilen yerine getirdikleri bu görevleri süresince, görevlendirildikleri tarihlerde kendilerine verilmiş ek ders görevleri varsa bu görevlerini yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir. Alınacak onayda görevlendirilen personelin adı, soyadı, unvanı, görevin mahiyeti, görev süresi ve diğer hususlar belirtilir.'' hükmüne yer verilmiştir.

Görüleceği üzere söz konusu hüküm kapsamında spor alanında hangi görevleri yürütmek üzere geçici olarak görevlendirilenlerin ek ders görevlerini yapmış sayılacakları net olarak belirtilmiş olup bunlar arasında milli sporcu olarak yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen spor müsabakalarına katılmak üzere izinli olanlara yer verilmemiştir.

Bu çerçevede ilgilinin, milli sporcu olarak yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen spor müsabakalarına katılmak üzere izinli olduğu sürelerde ek ders ücretinden yararlandırılmasının mümkün bulunmadığı değerlendirilmektedir.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.