Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri 4B statüsü KYK 464 Personel Alım İlanı

Ek Ders Ücretleri Öğretmenlere Ödenmelidir

Pandemi döneminin başta ekonomi, eğitim, sendikal faaliyetler olmak üzere tüm alanları etkilediğine dikkat çeken Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, eğitim çalışanlarının uzaktan eğitimde gerek sahip olmadıkları imkânlardan, gerek mevzuattan kaynaklanan sorunlardan, gerekse kamu yönetiminin eğitim çalışanlarının beklentilerini, haklarını, kazanımlarını dikkate almayan yorumlamalar yapmalarından dolayı sorunlar yaşadığını söyledi. 

Sorunun kaynağının “sistem” olduğuna dikkat çeken Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Bizim sistemimiz yüz yüze eğitime göre kurgulandı. Uzaktan eğitim sürecini yüz yüze eğitime göre hazırlanan bir mevzuatla yönetmeye çalıştık. Bu esnada kraldan çok kralcı olan yöneticiler nedeniyle bu yorumlamalar eğitim çalışanlarının aleyhine sonuçlar ortaya çıkardı. Mesela ek ders ücretlerini ödenmesi mevzusu… Biz Bakanlığa şunu ifade ettik. Eğitim-öğretim yılı başında öğretmenlere tebliğ edilen ek ders çizelgesi üzerinden ek ders ödemeleri yapılsın! Bu tahsil edilmiş bir bütçedir, ödenmelidir!’’ dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ‘’bunun dışında Bakanlığın eğitim çalışanlarına güvenmesini istedik. Öğrencilerin eğitim süreçleri ile ilgili kaygı düzeyi en yüksek olanlar öğretmenlerdir. Uzaktan eğitim sürecinde Bakanlık öğretmenlere güvenmelidir. Biliyorsunuz, öğretmenlerimiz haftada bir gün okulda. Öğretmenler zümre toplantısı, haftanın değerlendirmesi ve önümüzdeki haftanın planlamasını okulda yapıyor. Bütün bunlar uzaktan da gerçekleştirilebilir. Aslında bu uygulama 16 Mart’tan beri kamuoyunda bazı mahfillerin ‘öğretmenler 6 aydır işe gitmiyor’ algısını kırmak için yapılmıştır. Bu propagandanın baskısıyla öğretmenleri bir gün okula getirmenin telaşına düştüler. Oysa kim ne derse desin herkes öğretmenlerin bu süreçte ne yaptığını çok iyi biliyor. Bu noktada Bakanlığa çağrıda buluyoruz İvedilikle bir düzenleme yapın! Öğretmenlerimizi vakaların bu denli arttığı bir süreçte okullara yığmayın.” dedi.

MEB’in, ana sınıfları hariç tam gün hizmet veren resmi ve özel tüm anaokullarının yüz yüze eğitime geçmesi kararı hakkında açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, MEB’in genelgede ‘tam gün’ ibaresine yer vermediği için, bazı illerimizde tam gün eğitim yapmayan anaokullarının da veli talebine göre eğitime başladığını söyledi. 

Konuyla ilgili hem Bakan Yardımcısı Mustafa Safran hem de Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu ile görüştüğünü bildiren Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, MEB’in bir duyuru yayınlayarak, ikili eğitim yapan anaokullarını kapsam dışında tutmasını istedi.

Anahtar Kelimeler:
öğretmenEk Ders ücreti
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.