Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Nitelikli Personel A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu öğretmen

Ekim Ayı Nakil İşlemleri (13 Ekim 2021)

Genel Müdür Bakan a. Halil İbrahim TOPÇU imzalı resmi yazıda ''Bakanlığımıza bağlı resmî ve özel örgün ortaöğretim kurumlarında eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişe ilişkin esaslar Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ile düzenlenmiştir.

Örgün ortaöğretim kurumları arasında nakil ve geçiş işlemleri, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin "Kontenjan belirleme, başvuru ve değerlendirme" başlıklı 38 inci maddesinin 4 üncü fıkrası (a) bendinde yer alan: "Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır. Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. ..." hükmü çerçevesinde yapılmaktadır.

Buna göre; Ekim ayının son haftasında yapılması gereken nakil başvurularının 23 Ekim 2021 tarihinde başlaması, 31 Ekim 2021 Pazar günü saat 23.59 itibariyle sona ermesi ve 1 Kasım 2021 Pazartesi günü de onay ya da ret işlemlerinin yapılması hususunda; gereğini bilgilerinize arz ve rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.