Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Maden Çalışanları öğretmen Fatma AFYONCU Murat Kurum

Eksiklikler Kapatılacak Karma Eğitim Bitmeyecek

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "OECD ülkeleri içinde en çok okul kapatan dördüncü ülkeyiz. Çok kontrollü gidiyoruz. Türkiye 'önce sağlık' prensibini dikkate alıyor. Bizim toplumsal dinamiklerimiz, diğer ülkelerden farklı. Bu nedenle biz kendimize özgü tedbirler almalıyız. Bilim insanları 'Okullar açılabilir' dediği anda açtık. Özellikle okul öncesi ve ilkokul seviyesinde okulların her zaman açık tutulması konusunda dünya bilim insanlarının ortak bir görüşü var. Biz de hep, köy okullarını, ilkokul ve okul öncesini açık tutmaya çalıştık. Sınav gruplarını fırsat adaleti açısından açık tutmaya çalıştık. Açık kalması yönünde ısrarlı bir duruş sergiledik. Fakat yine toplumun geneli için gerekli bir tam kapanma nedeniyle tüm kademelerde uzaktan eğitime geçtik. Tüm toplumun desteğiyle sağlıkla okullarımıza kavuştuğumuzda bu süreci telafi edeceğiz." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Uzaktan eğitim hiçbir zaman yüz yüze eğitimin yerini tutamaz. Bu noktada hepimiz hemfikiriz. İyi bir akademik içerik sunup, iyi bir öğretim yapsanız da duygu aktarımı daha sınırlı kalabiliyor. Ben her zaman veriye dayalı kararlar alınmasından yanayım. Bağımsız bir araştırma kuruluşuna 'EBA İzleme ve Değerlendirme Araştırması'nı yaptırdık. EBA kanalları ve dijital platformunun öğretmen, öğrenci, velilerin beklenti ve taleplerini karşıladığı sonucuna ulaşıldı." dedi. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Salgın sonrasında da teknolojinin sunduğu bu kolaylaştırıcı ve destekleyici etkilerden faydalanmaya devam edilmesi kaçınılmaz. Salgın döneminin eğitimde dijitalleşme ve dijital altyapıyı güçlendirme bakımından oluşturduğu önemli fırsatlardan birisi de Bakanlığımızca hazırlanan, Dünya Bankası tarafından finanse edilen Güvenli Okullaşma ve Uzaktan Eğitim (SSDE) Projesi. Projenin amacı, sadece küresel salgın sırasında değil, gelecekteki krizlere de yönelik olarak okul çağındaki çocuklara eşit e-Öğrenme sağlamak için eğitim sisteminin kapasitesini artırmak. Şu ana kadar yaptığımız gibi EBA platformlarını salgın sonrasında da ortaya çıkan ihtiyaçlara göre sürekli yenilemeyi, güncellemeyi sürdüreceğiz." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.