Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Elektronik Eğitim İçerikleri Rehberi (28 Nisan 2022)

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Bakan a. Prof. Dr. Cihad DEMİRLİ imzalı resmi yazıda ''Ülkemizde eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini sağlamak ve okullarımızdaki teknolojiyi iyileştirmek amacıyla bilişim teknolojileri araçlarının öğrenme-öğretme sürecinde etkin kullanımı ve öğretim materyallerinin elektronik eğitim içerikleriyle (e-içerik) zenginleştirilmesine yönelik Bakanlığımızca birçok çalışma yürütülmektedir. Bu kapsamda bilgi ve iletişim teknolojilerinin gelişmesiyle beraber eğitimin her aşamasında farklı ortamlarda çeşitli teknolojik araçlar yoluyla zamana ve mekâna bağlı olmadan kullanılmak üzere tasarlanmış, kendi içinde öğretim tasarımı olan, farklı çoklu ortam araçlarıyla zenginleştirilmiş öğrenme araçları olarak e-içerikler yaygın bir biçimde kullanılmaya başlanmıştır.

Öte yandan eğitim teknolojilerinin hızla artan çeşitliliği ve gelişimi dikkate alındığında, e-içerik geliştiricileri ve uygulayıcıları için e-içerik geliştirme, seçme ve uygulama süreçlerine rehberlik edecek bir kaynağa ihtiyaç duyulduğu görülmüştür. Buna göre, Başkanlığımız tarafından 10.07.2018 tarihli ve 30474 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, 12.09.2012 tarihli ve 28409 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Yönetmeliği, 18.06.2018 tarihli ve 11800365 sayılı Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Çalışma Esaslarına Dair Yönerge doğrultusunda başlatılan çalışmalar kapsamında ilgili hizmet birimleri ve alanında uzman akademisyenler ve öğretmenlerin geniş katılımıyla iş birliği içinde tüm paydaşların görüş ve önerileri de dikkate alınarak “Elektronik Eğitim İçerikleri Rehberi” hazırlanmıştır.

Başkanlığımızca e-içeriklerin tasarlanması, geliştirilmesi ve organize edilmesi süreçlerinde içerik sağlayıcılara rehberlik edilmesi ve bu süreçlerin desteklenmesi amacıyla hazırlanan ve ekte yer alan “Elektronik Eğitim İçerikleri Rehberi” Başkanlık Makamının 28.04.2022 tarihli ve E-17254999-20-48815233 sayılı Oluru ile Başkanlığımız web sayfasında (ttkb.meb.gov.tr) yayımlanarak kullanıma açılmış olup Biriminizce/Müdürlüğünüzce gerçekleştirilen e-içerik çalışmalarında istifade edilmesinin etkili, kaliteli ve zengin e-içeriklerin geliştirilmesine katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Bilgilerini ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

REHBER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.