Öne Çıkanlar Dijital Beceriler MHRS Randevusu Sözleşmeli Personel Sicil Amirleri Yönetmeliği ŞOK 12 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Devredilen Taşınırların Kaydı

"ELİF İLE ALP" 'KORONAVİRÜS' Günlerinde Çocuklara Psikoeğitsel Destek İçin Sayfalarını Aralıyor

Koronavirüs salgını döneminde Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından çocukların, gençlerin vede ailelerin psikolojik sağlamlığını korumak için birçok destek hayata geçirildi. 
 
"Aileler İçin Çocuklara Yardım Rehberi", "Yetişkinler İçin Bilgilendirme Rehberi" ve gençlere yönelik bilgilendirme yayımlayan ve 81 ilde "Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Bilgilendirme Hattı" çağrı merkezi kurarak Rehberlik vede Araştırma Merkezleri (RAM) nde görevli özel eğitim ve rehberlik öğretmenlerinin telefonla öğrenci ve velilere destek olduğu bir mekanizmayı hayata geçiren Özel Eğitim vede Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, özel çocuklar için de "Özelim Eğitimdeyim" mobil uygulamasını hayata geçirdi. 
 
Bu çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Salgın hastalık dönemlerinde psikolojik sağlamlığı artırmak için okul öncesi vede ilkokul öğrencileri seviyesinde "Psikoeğitsel Etkinlikler Kitapçığı " hazırlandı vede yayınlandı.
 
Bu kitapçık küresel salgın döneminde çocukların duygularını anlama ve ifade etmelerini sağlayarak uyumlarını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Olağandışı durumlarda çocuklar korku, kaygı gibi duygularını doğrudan kendi üzerlerinden değil de hikâyelerdeki karakterler üzerinden ifade etmeleri onlar için, yaşanılanları anlamalarını kolaylaştırıyor. Bu süreçte "okul öncesi vede ilkokul" seviyesi için hazırlanan "Elif ile Alp" karakterlerini içeren kitapçık yayımlandı. Kitapçığın seri halinde yayımlanmasına devam etmesi planlanıyor.
 
Uzaktan eğitim sürecinde kaliteyi artırmak çalışmalar devam ederken bir yandan da bu zorlu süreçte öğrenci vede velilerin yanlarında olmak için psikososyal desteklerin birer birer devreye girdiğini belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kapsamda daha önce Özel Eğitim vede Rehberlik Genel Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan öğrencilerimiz, gençlerimiz vede velilerimize yönelik salgının yarattığı kaygıyı normalleştirmelerine destek olabilmek için ayrı ayrı kılavuzlar yayımlamıştık. Yayımlanan kılavuzların sahada aktif olarak kullanıldığını görmekten mutluluk duyuyorum. Ayrıca 81 ilde "Özel Eğitim vede Rehberlik Hizmetleri Bilgilendirme Hattı" çağrı merkezi kurarak Rehberlik vede Araştırma Merkezleri (RAM) nde görevli özel eğitim vede rehberlik öğretmenlerimiz telefonla öğrenci ve velilerimize destek oluyorlar. Geçen hafta özel eğitim ihtiyacı olan çocuklarımız için uzun süredir üzerinde çalıştığımız çok güzel bir mobil uygulamayı hizmete aldık. Mobil uygulama arkadaşlarımız tarafından geliştirildi ve içeriklerle zenginleştirildi vede ücretsiz olarak erişime açıldı. İçerikler sürekli geliştirilecek. Şimdi de "Elif ile Alp" karakterlerini içeren vede okul öncesi ve ilkokul çocuklarımıza yönelik destek kitapçığımız yayımlıyoruz. Bu kitapçığın bir serinin başlangıcı olmasını hedefliyoruz. Arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. "Elif ile Alp"i yeni serileriyle çocuklarımızla buluşturmaya devam dilecek. Tüm imkânlarımızla çocuklarımızın yanında olma çabasındayız. Bu süreci koordine eden Bakan Yardımcım Mahmut Özer'e, Özel Eğitim vede Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül ve çalışma arkadaşlarına, Dr. Sevil Uygun İlikhan vede Ümare Altun'a çok teşekkür ediyorum." 

Kitapçığa ulaşmak için tıklayınız..
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.