Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

eTwinning İle Spor Buluştu

Tüm dünyayı etkisi altına alan covid -19 salgınının öğrencileri üzerinde oluşturduğu olumsuz etkileri (hareketsizlik, fiziksel aktivite yapamama vs), yapmış oldukları proje ile asgari düzeye indirerek, yapacakları 8 haftalık uzaktan eğitim ders içerikleriyle tamamlayarak, temel hareket becerileri ve bu becerilerin gelişimine bağlı olarak öğrencilerin bedenlerinin hareket potansiyellerini daha etkili kullanabilmelerini hedeflediklerini belirten ve proje hakkında bilgiler veren Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Çağın ALTUĞ, "proje kapsamında uzaktan eğitim aracılığıyla, okulumuzda öğrencilere sınıf ve yaş seviyesine uygun program (eğitsel oyun-rekreatif oyunlar vb) uygulandığında yer değiştirme ve nesne kontrolü temel hareket becerilerinin gelişim gösterip göstermediği ve motor yeterlik düzeyleri ilişkisi incelenecektir.

Bu sayede öğrencilere temel hareket becerilerinden yer değiştirme ve nesne kontrolü beceri konusunda bilinçlendirme yapılacak, hangi becerilerinin motor yeterlilikleriyle ilişkili olduğu konusunda farkındalık oluşturulacak, öğrencilerin yer değiştirme ve nesne kontrolü becerilerini arttırarak, motor yeterlilik düzeylerinin gelişimine katkı sağlayacağız.

Tüm bunlarla birlikle öğrenciler süreç boyunca sorumluluk alacak, etkileşimde bulunacak, kararlar alacak, birbirlerine saygı duyacak ve 21. yüzyıl becerilerini öğrenecekler. 

Bir diğer önemli unsursa okullar, öğretmenler, öğrenciler, ebeveynler ve yerel yetkililer arasında iş birliği sağlanarak,Dünya, Olimpiyat Şampiyonu sporcularımızı, federasyon başkanlarımızı derslerimize misafir ederek, tüm öğrenmelerimizi kalıcı hale getirmeyi hedefliyoruz. " dedi.

Anahtar Kelimeler:
EtwinningÇağın Altuğ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.