Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

FATİH Projesi Eğitmeni Görevlendirmesi (11 Haziran 2021)

Genel Müdür Bakan a. Anıl YILMAZ imzalı resmi yazıda ''Bakanlığımız 2023 vizyon belgesi doğrultusunda, temel amacı çağın ve geleceğin becerileri ile donanmış ve bu donanımı insanlık için sarf edebilen bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli ahlaklı çocuklar yetiştirilmesi temel amaç edinilmiştir. Vizyon belgesinde değinildiği üzere, veriye dayalı politika geliştirme ve eğitim-öğretimin kalitesinin arttırılması hedeflenmektedir.

Eğitim sistemindeki bu vizyonun gerçekleştirilebilmesi öğretmen niteliğine bağlı olduğu yine vizyon belgesinde ifade edilmektedir. Ayrıca Fatih Projesi kapsamında donanımı kurulan okullarda teknolojinin eğitime doğru ve verimli bir şekilde entegre edilmesi süreci devam etmektedir.

FATİH Projesi kapsamındaki öğretmen eğitimlerini ve Proje ile ilgili diğer iş ve işlemleri yürütmek amacıyla il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine 01 Temmuz 2021 tarihinden itibaren 6 ay süreyle FATİH Projesi eğitmenleri görevlendirilecektir.

FATİH Projesi eğitmeni olarak görevlendirilmesi teklif edilecek öğretmenlerle ilgili il millî eğitim müdürlükleri aşağıda belirtilen esaslar doğrultusunda hareket edeceklerdir:

1. İlgi Bakanlık Makam Onayı ile görevlendirilen ve halen görevlerine devam eden öğretmenlerden istekli olanlar teklif formuna öncelikli olarak eklenecektir.

2. İl millî eğitim müdürlükleri; merkezi olarak yapılan FATİH Projesi kapsamındaki eğitmen eğitimi kurslarına veya "FATİH Projesi Etkileşimli Sınıf Yönetimi Kursu" uzaktan eğitimine katılan ve başarılı olan Bilişim Teknolojileri öğretmenleri arasından yeni görevlendirme teklifi yapabilecektir.

3. Fatih Projesi kapsamında merkezi olarak düzenlenen eğitmen eğitimlerinde eğitim görevlisi olarak en az 100 saat görev alan öğretmenler teklif edilebilecektir.

4. İl millî eğitim müdürlükleri tarafından teklifler; öğretmenlerin kadrolarının bulunduğu okul/kurumlar dikkate alınarak, ilçeler arası yer değişikliğine sebep olmayacak ve yolluk/yevmiye ödemesi gerektirmeyecek şekilde il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine yapılacaktır.

5. Teklif edilen öğretmenler arasından 1 (bir) kişi “BT İl Koordinatörü” olarak belirlenecektir.

6. Üzerinde yöneticilik, MEBBİS vb. görevi bulunanların teklifleri kesinlikle yapılmayacaktır.

7. Yukarıda belirtilen şartları taşıyanlar arasından istekli öğretmenler bulunmaması durumunda bilişim teknolojileri öğretmenleri arasından il/ilçe ihtiyaçları doğrultusunda görevlendirme teklifleri yapılabilecektir. Yapılan teklifler değerlendirilecek, görevlendirilmesi uygun görülen öğretmenler ilk merkezi “FATİH Projesi-Eğitimde Teknoloji Kullanımı Eğitici Eğitimi Kursu” ‘na alınarak yetiştirilecektir.

8. Önceki görevlendirme dönemlerinde çeşitli sebeplerle görev iptali yapılan öğretmenlerin teklifleri yapılmayacaktır.

9. İl millî eğitim müdürlükleri tarafından görevlendirilmesi teklif edilen öğretmenlerin bilgileri ek formda belirtilen alanlara eksiksiz doldurulacaktır. İl millî eğitim müdürlükleri tarafından ek form ile görevlendirilmesi teklif edilen öğretmenler, yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda değerlendirilecek, yapılacak değerlendirme sonucunda görevlendirilmesi uygun görülen öğretmenlerin isimleri onaya sunulacaktır. FATİH Projesi Eğitmeni olarak görevlendirilmesi teklif edilecek öğretmenlere ait ek teklif formu ve varsa dilekçe, rapor vb. evrakların DYS üzerinden 18 Haziran 2021 Cuma günü mesai bitimine kadar gönderilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.