Öne Çıkanlar engelli MEB İşveren Vekili okullarda şiddet Fatma AFYONCU

FatihPYS Kullanımı (8 Haziran 2021)

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile Teknoser Bilgisayar Teknik Hizmetler Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi arasında imzalanan 7000 okulda bakım ve işletme hizmeti alımı işi sözleşmesi kapsamında; Eğitimde Fatih Projesinin ağ altyapı, donanım ve erişim bileşenlerinin tek yapı üzerinden yönetimi için Fatih Proje Yönetim Sistemi (PYS) oluşturulmuştur.

FatihPYS (Proje Yönetim Sistemi) üzerinden; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm resmi okulların;

• Tesis Bilgi Sistemi Yönetimi,

• Envanter Yönetim Sistemi, 

• Arıza Takip Sistemi,

• Keşif İşlemleri,

• Çağrı merkezi yönetimi işlemleri yürütülecektir.

Okul yetkilileri, görevli oldukları okula ilişkin Fatih Projesi kapsamında kurulu olan envanterleriyle ilgili web, mobil uygulama ve çağrı merkezi üzerinden arıza kaydı işlemlerini tek yapı üzerinden gerçekleştirebileceklerdir. PYS’ye web ortamından erişim için http://fatihpys.eba.gov.tr/ adresi; mobil cihazlardan erişim için Android ve IOS uygulama marketlerinden ücretsiz indirilebilen Fatih PYS isimli mobil uygulamalar üzerinden ve cep telefonu ile 0850 808 48 82 numaralı Fatih PYS çağrı Merkezine hafta içi 08:00-18:00 saatleri arasında ulaşarak hizmet alınabilecektir.

Okul yetkilileri için PYS web ve mobil uygulamalarına girişler, MEBBİS kullanıcı bilgileri ile gerçekleştirilebilecektir. Çağrı merkezi üzerinden kayıt açılırken okul tesis kodu bilgisi istenmektedir. 

Tesis kodu bilgisi Fatih Projesi kapsamında ağ altyapı kurulumu yapılmış okullarda okul giriş kapıları yanında yer almakta olup, tesis kodu olmayan okullarda ise http://fatihpys.eba.gov.tr/ adresi üzerinden PYS sistemine girilerek sistem üzerinden de öğrenilebilmektedir.

81 İl BT koordinatörlerine PYS kullanıcı bilgileri ayrıca tanımlanmıştır. İl BT koordinatörleri; görevli oldukları ilde bulunan okulların bilgileri, envanter sayıları, okullara ait çağrı kayıtları, arıza kayıtları gibi bilgilere erişebilir ve yönetebilir olacaktır. İl BT koordinatörleri için oluşturulan hesap ve şifre bilgileri İl BT koordinatörlerinin mail ve cep telefonlarına ayrıca iletilecektir.

FatihPYS’ nin devreye girmesiyle; Fatih Projesi kapsamında arıza talepleri ve yönetimi için daha önceden kullanıma açılan https://fatihdestek.eba.gov.tr/ web adresi üzerinden arıza talebi alınmayacak olup bu web adresi 11.06.2021 tarihi itibariyle kullanıma kapatılacaktır.

PYS’nin kullanımı hakkında detaylı bilgi Ek-1 ve Ek-2’de yer alan kılavuzlarda anlatılmış olup yazının bakanlığımıza bağlı tüm resmi okul idarelerine iletilmesi ve ilgili süreçlerin PYS üzerinden sürdürülmesi hususunda, bilgilerinizi ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.