Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Maden Çalışanları Fatma AFYONCU öğretmen Murat Kurum

Fazla Çalışma Karşılığı Verilen İzin (13 Temmuz 2021)

Genel Müdür Bakan a. Ömer İNAN imzalı resmi yazıda ''Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan personelden günlük çalışma saatleri dışında fazla çalışma karşılığında verilen izin süresi ile bu izinlerin ne şekilde kullandırılması gerektiğine ilişkin tereddütlerin giderilmesi bakımından aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Bilindiği üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun "Fazla Çalışma Ücreti" başlıklı 178’inci maddesinin (B) fıkrasında; “Kurumlar gerektiği takdirde personelini günlük çalışma saatleri dışında fazla çalışma ücreti verilmeksizin çalıştırabilirler. Bu durumda personele yaptırılacak fazla çalışmanın her sekiz saati için bir gün hesabıyla izin verilir. Ancak, bu suretle verilecek iznin en çok on günlük kısmı yıllık izinle birleştirilerek yılı içinde kullandırılabilir...” hükümleri yer almaktadır.

Bu bağlamda, Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan personelden fazla çalışma ücreti verilmeksizin günlük çalışma saatleri dışında çalıştırılanlara, fazla çalışmasının her sekiz saati bir gün hesap edilerek izin verilmesi, bu şekilde verilecek iznin en çok on günlük kısmı yıllık izinle birleştirilerek kullandırılmasında gerekli kolaylığın sağlanması hususunda gereğini arz ve rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.