Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Nitelikli Personel A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı

Fizyoterapist Özlük Hakları ve Talepler (12 Mayıs 2022)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4'üncü maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilmek üzere, 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 2'nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi gereğince Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu puan sıralaması esas alınarak 2021 yılı Kasım ayında Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon veya Fizyoterapi lisans programlarından mezun sözleşmeli fizyoterapist pozisyonunda 260 personel istihdam edilmiştir.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı hizmet veren rehberlik ve araştırma merkezlerinde (RAM) ilk kez görevlendirilen personelin görev tanımları, özlük ve mali hakları, kadro pozisyonları vb. birçok konunun mevzuatlarda açıkça ifade edilmemiş olması nedeniyle yaşanılan sorunlar ve genel merkezimize ulaşan talepler şu şekildedir:

1. Görev tanımları ve alanlarına ilişkin ilgili mevzuatların hazırlanması.
2. Çalışma şartları dikkate alınarak bölgelere göre fizyoterapistlerin özlük ve mali haklarında iyileştirme yapılması.
3. Hizmet sunum şartlarının ve kriterlerinin belirlenmesi.
4. Nüfusun yoğun olduğu yerlerde fizyoterapist sayısı yetersiz kaldığından iş yoğunluğuna göre bir istihdam planı yapılması.
5. Eğitim-öğretim veya araştırma faaliyetlerinde iyileştirme yapılması.
6. Ek ödemelerin oranı, usul ve esaslarında iyileştirme yapılması.
7. Yıllık izinlerin planlaması, izin kullanım usul ve esaslarının belirlenmesi.
8. Fizyoterapistler ile ilgili ivedilikle çözülmesi gereken konulara ilişkin gerekli mevzuatların hazırlanması.

Taleplerle ilgili gerekli çalışmanın yapılması ve 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu doğrultusunda tarafımıza bilgi verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.