Öne Çıkanlar Kurum Takip Sistemi Veri Girişi öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Hazine ve Maliye Bakanlığı engelli

Geliştirme Ödeneği Açıklaması

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman, ''Akademik personele ödenen geliştirme ödeneğine idari personel de dâhil edilerek, eşitsizlik ortadan kaldırılmalıdır.

Mücadelemizde 30 yılı geride bıraktık. Bu zaman zarfında hak ve özgürlükler konusunda önemli çalışmalara imza attık. Yeri geldi sahada mücadelemizi sürdürdük, yeri geldi masada kararlı duruşumuzdan taviz vermedik, her zaman emeğin yanında olduk.

Üniversitelerde geliştirme ödeneğinin sadece öğretim elemanlarına ödenmesi, idari personelle akademik personelin mali haklarında eşitsizlikler doğurmaktadır. Eğer yükseköğretimde hedeflenen seviyelere ulaşılmasını istiyorsak idari personelin mali ve özlük haklarında iyileştirmeler yapılmalı ve eşitsizlikler ortadan kaldırılmalıdır. Üniversitelerdeki idari personelin atama ve yer değiştirme süreçlerindeki belirsizlikler ortadan kaldırılmalı ve belli bir takvim doğrultusunda merkezî olarak gerçekleştirilmelidir. Toplu sözleşme masasında karara bağladığımız bu konu bir an önce hayata geçirilmelidir.

Eğitim-Bir-Sen olarak, uzun zamandır kamuda sözleşmeliliğe karşı mücadele veriyoruz. Kamuda çok farklı istihdam modelleri uygulanmaya başladı. Bunlardan biri de 50/d kapsamında istihdam edilen ve doktoraları bittikten sonra işsiz kalan araştırma görevlileridir. 50/d kadrosunun neden olduğu belirsizlik ivedilikle giderilmeli, araştırma görevlileri en verimli zamanlarında akademiye kazandırılmalıdır.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
Geliştirme Ödeneği
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.