Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Tamer Karadağlı 492 sayılı Harçlar Kanunu Yükseköğretim Kurulu Adalet Bakanlığı

Genç Denizcilere Uluslararası Alanda İstihdam Yolları Açıldı

Konuya ilişkin açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Attığımız hedef odaklı adımlarla, Mavi Vatanımız denizlerimizde hakimiyetimizi giderek artırırken, siyasi, ekonomik ve ticari olarak faaliyetlerimizi etkin ve verimli hale getiriyoruz.

Projemiz kapsamında, ülke genelinde belirlenen 6 adet Mesleki ve Teknik Anadolu proje okulunda, okul-sektör iş birliğinin güzel bir örneğini başlatıyoruz. Bu liselerimizde güncel mesleki bilgi ile donatılmış, yabancı dil bilen, özgüveni yüksek, kritik kararlar alabilen, mesleğin gerektirdiği psikolojik duyarlılık ve dayanıklılığa sahip gemi insanları yetiştireceğiz. Öyle ki, onlar sayesinde denizcilik sektörümüzün geleceğine güvenle bakacağız.

Salgına rağmen Türk limanlarında elleçlenen dış ticarete konu olan yük miktarı, 2020 yılında, bir önceki yıla göre, yüzde 3,5 oranında arttı.  Ülkemizde denizyoluyla gerçekleşen dış ticaret taşımaları, 2003’de 149 milyon ton iken, 2020 yılında, 365,4 milyon tona çıktı. Uluslararası düzenli Ro-Ro hatlarında taşınan araç sayısı, 2003’de 220 bin kadarken, 2020 yılında 504 bin 752’yi aştı.  2003 yılında Türk Sahipli Deniz Ticareti Filosu 8,9 milyon detveyt ton ile Dünya’da 17.nci sırada iken, 2020’de 29,3 milyon detveyt ile, 15.nci sıraya yükseldik.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte proje okullarına sürekli olarak eğitim materyali sağlayacaklarını ve atölye labaratuvarların geliştirmesi için destekler sunacaklarını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızca yeterlik belgesi için akreditasyonu yapılan denizcilik meslek liselerimizi, kalite standartları sistemi yoluyla, iki Bakanlık olarak sürekli izleyecek ve periyodik olarak değerlendireceğiz. Bu okullardan yetişecek genç denizcilerimize mezun olduklarında, uluslararası denizcilik firmalarında da staj ve istihdam yolları açacağız. Bugünden, Türk gemi insanlarını istihdam edilecekleri ülkeler arasına Danimarka ve Hong Kong’u da ekledik. Kısa zaman içinde bu ülkelerin sayılarını artıracağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.