Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Geylan'dan Mazeret Tayini Açıklaması

Bakanlığın nakil döneminde öğretmenlere iller arası isteğe bağlı yer değişikliği hakkı verdiğini ama yeterli kontenjan açılmadığı için bu hakkın sadece kağıt üzerinde kaldığını bildiren Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "Burada tayin hakkı verdik ama tayin yapmıyoruz anlamı çıkar" dedi. 

Örnekler veren Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "İstanbul norm açığının en fazla olduğu illerin başında geliyor ama İstanbul aynı zamanda norm fazlalığı olan beşinci il. Hatta İstanbul'da 21 bin ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılıyor. Dolayısıyla bir ilde hem norm açığı hem norm fazlalığı hem de 21 bin ücretli öğretmen görevlendirmesi varsa, burada sorun sağlıklı bir planlama yapılmamasıdır. MEB'in planlama noktasındaki eksikliği giderdiğinde tayin dönemlerinde öğretmenlerin mutlu ve huzurlu olacağı bir düzeni kurmanın kolay olacağını düşünüyorum. Biliyorsunuz yarı yıl tatilinde mazeret tayini yapılacak. Konuyu yakından takip ediyoruz. Arkadaşlarımız müsterih olsun!" dedi.

Kamu yönetiminin aile birliğini sağlamaması, eş durumundan tayin hakkı vermemesinin Anayasanın 41. maddesini ihlal edilmesi anlamına geldiğini bildiren Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "Aile bütünlüğünün sağlanması ya da sağlık mazereti keyfiyet değil, adı üzerinde mazerettir. Kişi bir zorunluluktan dolayı tayin talebinde bulunuyor. Sözleşmeli öğretmenlerimizin de bu mağduriyetleri mutlaka giderilmelidir. Ağrı'nın bir mezrasında görev yapan öğretmenimizle, Ankara'nın Çankaya ilçesinde görev yapan öğretmenlere aynı mali ve özlük hakları verirseniz burada adalet olmaz." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.