Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi öğretmen Hazine ve Maliye Bakanlığı

Geylan'dan Sayıştay Raporu ve Yüz Yüze Eğitim Açıklaması

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan "Sayıştay’ın 2019 Milli Eğitim Bakanlığı Denetim Raporunda; bir yandan öğretmen ihtiyacı 138.393 olarak belirtilirken, diğer yandan norm kadro fazlası öğretmen sayısı 45.141 olarak tespit edilmiş. Raporda öğretmen ihtiyacının en çok olduğu illerin başında verilen İstanbul aynı zamanda öğretmen fazlasının en fazla olduğu illerin  de başında geliyor. Aynı İstanbul’da geride bıraktığımız öğretim yılında 21 bin ücretli öğretmen çalıştırıldı. Sorun nerede? Sorun, tabi ki planlamada! Planlama hatası, daha eğitim fakültelerinin açılması ve o fakültelerin kontenjanlarının belirlenme süreçlerinden başlıyor. 

81 Bin ücretli öğretmenin görev yaptığı bir ülkede hiçkimse öğretmen fazlalığından bahsedemez! 

Sayıştay’ın raporunda belirtilen 45 bin norm fazlası öğretmen vurgusu, öğretmen fazlalığını değil, öğretmen atama ve nakillerindeki planlama eksikliğe işaret etmektedir.

Çözüm zor değil; zorunlu Hizmet Tazminatı ödenmeli, sıra tayini uygulaması getirilmeli, 3600 ek gösterge düzenlemesi yapılmalı ve tüm ek ödemelerin emekli kesintisine dahil edilmesiyle maaşlar artırılmalı emeklilik teşvik edilmeli, derslik sayısı artırılmalı, böylece hem sınıf mevcutları azaltılmalı hem de öğretmen dağılımı ve norm fazlası sorununun çözümüne olumlu katkı sağlanmalı." dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan, "önceki gün yaptığımız açıklamayla hem de MEB yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde, 12 Ekim itibariyle ilkokullarımız ile 8. ve 12. sınıflarımızın yüz yüze eğitime başlayacak olması ve bunun yanı sıra Destekleme ve Yetiştirme Kurslarımızda da yüz yüze eğitime devam ediliyor. olmasından dolayı öğretmenlerimize ve okul yöneticilerimize artık ilave sorumluluklar yüklenilmemesi gerektiğini bildirmiştik. Meslektaşlarımızın, aylardır hem vefa destek gruplarında hem de filyasyon ve denetim ekiplerinde görev aldıklarını ancak artık eğitim öğretim mesaisinin bu görevlere zaman bırakmayacağını ifade ederek İçişleri Bakanlığı ile görüşülerek tedbir alınmasını MEB yetkililerinden talep etmiştik. Aldığımız bilgilere göre bu akşam üzeri İçişleri Bakanlığı tarafından Kaymakamlıklara gönderilen yazıyla görevlendirme onaylarının iptal edilmesi talimatı verilmiştir. Sorumlulukla hareket eden tüm yetkililere öğrencilerimiz adına teşekkür ediyoruz." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.