Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Mülakatın Kaldırılması Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Tamer Karadağlı Adalet Bakanlığı

Geylan'dan Uzaktan Eğitim ve Yüz Yüze Eğitim Açıklaması

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan, "uzaktan eğitim, 31 Ağustos-18 Eylül aralığında devam edecek. Süreçle alakalı bazı tereddütler var. Öğretmenlerimiz,uzaktan eğitim sürecinde okulda olacaklar mı, yoksa evlerinden de yapabilecekler mi? Okullarımızın tüm öğretmenlere hizmet verecek teknik alt yapısı mevcut mu?

Cumhurbaşkanlığının dönüşümlü çalışma kararı 18 Eylül’e kadar okullarımız için nasıl uygulanacak?

Bu ve benzeri durumlar için çalışanlardan sıklıkla sorular geliyor, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ivedilikle açıklama yapması ve uygulama birliğini sağlaması gereklidir.

Aksi taktirde, her ilimizde hatta her okulumuzda farklı uygulamalara şahit olacağız.İşgüzar idarecilerin ortaya çıkaracağı sorunları ise söylemeye dahi gerek yok!

Öte yandan geçen dönem uzaktan eğitim sürecinde yaşanan eksiklik ve sıkıntıların da giderilmesi gerekmektedir.

Öncelikle tüm öğretmen ve öğrencilerimizin ücretsiz internet hizmetinden faydalandırılması ve özellikle dezavantajlı durumdaki öğrencilerimizin mutlaka kişisel bilgisayar imkanına kavuşturulması sağlanmalıdır. Bu hususta hem devletin bütçe imkanları zorlanmalı ve hatta hem de gerekirse kampanyalarla toplumsal bir duyarlılık oluşturulmalıdır." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.