Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Geylan ve Yalçın'dan Ek 40 Bin Atama Talebi

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın açıklamalarda bulundu.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "Siz öğretmensiniz. Öğretmen olmak için eğitim fakültesine girdiniz, diploma aldınız, KPSS'de yüksek puan aldınız. Atanamadınız, çünkü sadece 20 bin kontenjan ayrıldı. Bu öğretmenlerimizi istihdam etmek zorundasınız. Yapılması gereken, Milli Eğitim Bakanlığı ile Yüksek Öğretim Kurumunun oturup, önümüzdeki yıllarda 'şu branştan şu kadar öğretmene ihtiyacım var' diyerek eğitim fakültelerinin kontenjanını belirlemesi gerekir. Eğitim fakültelerimiz ortalama her yıl 40 bin mezun veriyor. Ek atama istiyoruz. Bu sene pandemi olmasına rağmen, yüz yüze eğitime başlayamamış olmamıza rağmen geçen sene 80 bin 583 olan ücretli öğretmen sayısı pandemiye rağmen 69 bin 326 olmuş. Resmi beyanlara göre geçen sene 144 bin olarak bildirilen öğretmen açığı pandemi koşullarına rağmen bir çok kademede 109 bin 616. Biz öğretmeniz, vatanseveriz. Memleketimizde bir sıkıntı olduğunda elimizi değil gövdemizi taşın altına koyarız. Ülkemiz bir takım ekonomik sıkıntılar yaşıyor farkındayız ancak eğitimde tasarruf olmaz. Bir eksik yer bir fazla çalışırız ancak, geleceğimizi inşa edecek olan eğitim sürecinde tasarruf olmaz. Eğitimin ihtiyaç duyduğu bütün süreçler tamir edilmelidir. Onun için ek atama diyoruz. Cumhurbaşkanımızın bu en masum ve en haklı talebe kayıtsız kalmayacağına yürekten inanıyorum" dedi.

Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Öğretmen açığının ücretli öğretmenlerle kapatılmaya çalışılması kısa dönemde karlı bir uygulama gibi görünse de uzun vadede eğitimin çıktıları üzerinde olumsuz etkiler oluşturmaktadır. 20 bin öğretmen atamasının üzerine ek 40 bin daha talep ediyor olmamız esasında öğretmen açığını tamamen kapatmıyor, ücretli öğretmenlik sorununu çözmüyor, Aslında daha fazla öğretmen atanması gerekir. bu süreçle eş zamanlı olarak ivedilikle ilave 40 bin öğretmen adayının ataması yapılmalıdır. Eğitimde kalite, ülkede huzur, alın terine saygı için gelin bu sese kulak verin, öğretmen açığını kapatın, ivedilikle ek 40 bin yeni atama yapın" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.