Öne Çıkanlar Maden Çalışanları psikolog ataması Mahmut Özer Milli Eğitim Bakanlığı Fransızca Öğretmeni

Geylan'dan Zorunlu Hizmet Bölgeleri ve Ek Ders Ücreti Açıklaması

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ''Bilindiği gibi Türk Eğitim-Sen olarak her atama öncesinden boş kontenjan sayılarının belirlenmesini istiyoruz. Çünkü,  zorunlu çalışma bölgesi dışındaki illerde yeterli kontenjan ayrılmaması ve boş kontenjanların açılmaması nedeniyle zorunlu hizmet yükümlülüğünü tamamlayanların yer değiştiremediklerini görüyoruz. Zorunlu hizmet bölgelerinde 5 ila 7 yıl arasında çalışmış olan öğretmenlerimizin, MEB tarafından hiçbir şarta kalmaksızın istediği yere tayin edilmesini talep ediyoruz.

Bir konuya da özellikle dikkat çekmek istiyorum: Mahrumiyet bölgelerinde çalışmanın hem ekonomik olarak hem de bölge şartlarından dolayı türlü zorlukları bulunmaktadır.  Mesela barınma ciddi bir sorundur.  O bölgelerde konut sayısı kısıtlı olduğu için kiralar yüksektir. Bu nedenle MEB, zorunlu hizmet bölgelerinde çalışanlara avantajlı haklar getirmelidir. Avantajlı haklardan birisi maaşlarına ilave ücret verilmesidir. Türk Eğitim-Sen olarak bu konuda da tekliflerimiz vardır.  Zorunlu çalışma yükümlülüğü alanlarında görev yapanlara mahrumiyet derecesine göre değişmek üzere brüt 1 ile 2 asgari ücret arasında değişen Zorunlu Hizmet Tazminatı ödenmesi yapılmadır. Bu yapılırsa elverişsiz bölgelerde görev yapan öğretmenler yaptığı fedakârlığın karşılığını aldığını düşünerek, daha büyük bir şevkle çalışacaktır. Bu da o bölgelerdeki öğretmen çağı sorununu çözecektir.

Öğretmenlerin mesleki çalışma dönemi ek ders ücretleri haftalık 15 saat ek ders ücreti ödenmektedir. Öğretmenlerin herhangi bir sebeple eğitimlerini tamamlayamamaları durumunda ise ek ders ücretlerinin nasıl ödeneceği veya ne kadar kesileceği hakkında mevzuatta bir düzenleme bulunmamaktadır.  Türk Eğitim-Sen olarak bu konu hakkında Milli Eğitim Bakanlığına yazılı başvuruda bulunarak, Nisan ayı mesleki çalışma döneminde herhangi bir nedenle eğitimini tamamlamayan öğretmenlere ek süre verilerek eğitiminin tamamlanmasını eğer öğretmenlere ek süre verilmeyecek ise de ek ders ücretlerinin kesilmemesine yönelik valiliklere yazı yazılmasını talep ettik. Bu talebimizin dikkate alınarak, sorunun çözülmesini bekliyoruz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.