Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Görevde Yükselme Sınavı Hakkında Yazı (14 Mart 2022)

Genel Başkan Talip Geylan ve Genel Başkan Yardımcısı Orhan Kütük imzalı resmi yazıda ''bilindiği üzere, Bakanlığınız kadrolarında görev yapan öğretmen dışındaki personellerin görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı 2018 yılında yapılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelikte görevde yükselme sınavının yapılması için herhangi bir takvime yer verilmemiştir. Bakanlığınızca en son yapılan sınavdan bu yana sınav yapılmadığı gibi ne zaman yapılacağına ilişkin herhangi bir duyuru da yayınlanmamıştır. Sendikamıza 2022 yılı içinde Bakanlığınızca görevde yükselme sınavının yapılması hususunda talepler ulaşmaktadır.

En son yapılan sınavın üzerinden uzunca bir süre geçmesine rağmen yeni bir sınav yapılmaması, gelecek planlamasını bu sınavlara bağlayan personelleri her geçen gün mağdur etmektedir.

Bu bağlamda, Bakanlığınız kadrolarında görev yapan öğretmen dışındaki personeller için görevde yükselme sınav tarihinin belirlenerek gerekli duyurunun ivedilikle yapılması ve sendikamıza bilgi verilmesi hususunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.