Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Murat Kurum psikolog ataması Milli Eğitim Bakanlığı Mahmut Özer

Göreve Başlayamayan 20 Bin Öğretmenin Durumu Ne Zaman Netleşecek?

18 Mart'ta atanan 20 bin öğretmenin biran önce göreve başlatılması gerektiğini söyleyen Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, öğretmenlerin yanında olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

Normalleşmenin aşama aşama, kademe kademe olduğunu, tedbirleri alarak bunu bir şekilde kontrol ettiklerini belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ‘’Allah izin verirse önümüzdeki süreç daha da olumlu olacak" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 18 Mart'ta atanıp göreve başlamayı bekleyen 20 bin öğretmenin hazırdaki işlerini de bıraktıkları için zor durumda olduğunun altını çizen Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, göreve başlama takviminin bir an önce devreye sokulması gerektiğini vurguladı ve "bu öğretmenlerimizin yeni dönemde göreve başlayacağı söyleniyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Konunun muhatabı 3 bakanımızla görüştük. Bu sorunun en kısa zamanda çözülmesini bekliyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 18 Mart'ta atanan ama göreve başlayamayan öğretmenlerle ilgili ''bunu birçok kez açıkladık aslında. 10 kere 20 kere daha açıklarız. Bu öğretmenlerimizin atamasının tamamlanması için bir okullarının, öğrencilerinin olması gerekiyor. Okullar açık değilken, göreve başlamak için fiilen ve fiziken bir engel var. Okullar açıldığında atama süreçleri tamamlanmış olacak. Hak kaybı olmayacak. Haklı olarak beklenti içerisindeler fakat bizim bir atamayı gerçekleştirmemiz için bir öğretmenin sınıfı olması öğrencilerinin olması lazım ama şu an yok. Bir gün öğretmenliğe başlamış olsaydı atama tamamlanmış olacaktı. Okul açıldığında hemen başlayacaklar. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.