Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması Tamer Karadağlı öğretmen

Görüş Talebi (23 Şubat 2023)

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdür V. Bakan a. Zekine DAYIOĞLU imzalı resmi yazıda "Bakanlığımıza bağlı örgün eğitim kurumlarında görev yapan yöneticilerin, halk eğitimi merkezlerinde açılan kurslarda Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 5, 6 ve 8. maddeleri kapsamında ders okutup okutamayacaklarına ilişkin 02.02.2023 tarihli ve E-61332502-45.03-69810670 sayılı yazınız incelenmiştir.

Bilindiği gibi Bakanlığımızın 27.02.2007 tarihli ve 2007/19 sayılı Genelgesinin 2. maddesinde; “...Buna göre, ders bütünlüğü de dikkate alınarak örgün ve yaygın eğitim kurumları müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına haftada 6 saat aylık karşılığı ders görevi verilecek, aylık karşılığı ders görevini dolduran yöneticilere 6 saate kadar da ek ders ücreti karşılığı ders görevi verilebilecektir. 

Görev yaptıkları kurumların özelliği nedeniyle derse girmeleri mümkün olmayan yöneticiler bu kapsam dışında değerlendirilecektir. Ayrıca, kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda yeterli ders sayısı olmaması gibi nedenlerle aylık karşılığı ders görevini dolduramayan yöneticiler, aylık karşılığı ders görevlerini doldurmaları amacıyla bir başka eğitim kurumunda görevlendirilmeyecektir..." açıklamasına yer verilmiştir.

Bu çerçevede eğitim kurumu yöneticilerinin, ne zaman yapıldığına bakılmaksızın kadrolarının bulunduğu eğitim kurumları dışında başka eğitim kurumlarında açılan kurslarda ders okutmalarının uygun olmayacağı değerlendirilmektedir. Bilgilerini ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.