Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

Güncel Dönemde COVID-19’a Yönelik Okullarda Alınması Gereken Önlemler

COVID-19 Pandemisinin geldiği noktada, etkisinin azalması, aşılamanın yaygınlaşması, toplumsal hayatı eskisine oranla daha az etkilemesi ile birlikte alınan önlemlerin dünyada olduğu gibi ülkemizde de toplumun her noktasında kısıtlama şeklinde değil bireysel düzeyde uygulanması önemli hale gelmiştir.

COVID-19 Pandemisi nedeniyle eğitim ve öğretimin aksamasının çocuklar üzerinde yarattığı olumsuz etkileri en aza indirmek amacıyla okullarda uygulanan temaslı ve izolasyon uygulamalarında yeniden düzenlemeye gidilmiştir.

• Anaokulu, kreşler, ilk öğretim ve orta öğretimde COVID-19 vakası dışında kalan öğrenciler günde iki kez ateş ve semptom taraması sorgulanarak maske ve mesafe kurallarına uyarak okula devam ederler. Diğer sınıflar ile teneffüsler dahil okul giriş ve çıkışlarında karşılaşmaları engellenecek şekilde düzenleme yapılır.

• Maskesiz olarak okul içerisinde veya ev içi temas nedeni ile yakın temaslı olarak değerlendirilen öğrencilerin yönetimi “Güncel Dönemde COVID-19 İlişkili İzolasyon ve Karantina Uygulamaları” rehberine göre yapılır.

• COVID-19 PCR Testi pozitif öğrencilerin yönetimi “Güncel Dönemde COVID-19 İlişkili İzolasyon ve Karantina Uygulamaları” rehberine göre yapılır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.