Öne Çıkanlar öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı Fatma AFYONCU Maden Çalışanları Murat Kurum

Güncellenen Destek Eğitim Programları (22 Haziran 2021)

Genel Müdür Bakan a. Mehmet Nezir GÜL imzalı resmi yazıda ''Özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu çerçevesinde faaliyet gösteren özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden yararlanmakta oldukları destek eğitim programları Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının 21.04.2021 tarihli ve 10 Sayılı Kararı doğrultusunda yenilenmiştir.

Covid-19 salgını nedeniyle tüm eğitim öğretim hizmetlerinde olduğu gibi özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin yararlandığı özel eğitim hizmetlerinde de destek eğitim raporları sürelerinin defaten uzatılması, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim hizmetlerine ara verilmesi gibi bir takım değişikliklere gidilmiştir.

Bu bağlamda ilgi kararda onaylanan destek eğitim programlarının uygulanmasına MEB Bilgi İşlem Sistemine entegre edilmesi, rehberlik ve araştırma merkezleri ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde görev yapan personele tanıtılması gibi nedenlerden dolayı 30 Temmuz 2021 tarihinden
itibaren başlanacaktır.

21.04.2021 Tarihli Talim Terbiye Kurul Kararı ile kabul edilen destek eğitim programlarının uygulama süreci aşağıdaki hususlar doğrultusunda yürütülecektir:

a) 30 Temmuz 2021 tarihine kadar yapılacak eğitsel değerlendirme ve tanılama sürecinde destek eğitim raporları, eski destek eğitim programları üzerinden en fazla altı ay olarak düzenlenecektir.

b) Yeni programların uygulanmasına geçiş sürecinde mağduriyet ve aksaklık yaşanmaması amacıyla aşamalı geçiş süreci benimsenecektir. Bu nedenle hali hazırda eski programa devam eden bireyler özel eğitim değerlendirme kurulu destek eğitim raporu bitiş süresine kadar bu programa devam edecektir. Rehberlik ve araştırma merkezinde yapılan eğitsel değerlendirme ve tanılama sonrasında yeni destek eğitim programlarından yararlanabilecektir.

c) 21.06.2021 tarihinden itibaren yapılacak olan pilotlama çalışması kapsamında yer alan bireyler ile 30.07.2021 tarihinden itibaren ilk defa eğitsel değerlendirme ve tanılaması yapılarak destek eğitim önerilecek bireyler yeni destek eğitim programlardan yararlanacaktır.

d) Eski destek eğitim programından yararlanan özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin programdan yararlandıkları modüllerin süreleri yeni destek eğitim programında yer alan modüllerin toplam süresinden çıkartılacak olup kalan süre kadar destek eğitim hizmetinden yararlanacaktır.

e) Eski destek eğitim programlarında yer alan modüllerde belirtilen toplam sürenin tamamından yararlanan bireyler yeni destek eğitim programlarında karşılığı olan modüllerden yararlanamayacak ancak bireyin ihtiyacı doğrultusunda programlara yeni eklenen modüllerden yararlanabilecektir.

f) 30.07.2021 tarihinden itibaren yeni destek eğitim programları MEBBİS RAMMODÜLÜ'ne işlenmiş olacağından bu tarih öncesinde eski programa göre eğitsel değerlendirme ve tanılaması yapılan ve destek eğitim önerilen bireylere ait tüm bilgilerin sisteme işlenmiş olması gerekmektedir.

g) Yeni destek eğitim programlarında yer alan modüllerin destek eğitim türlerine göre dağılımı ve eski program ile yeni programda yer alan modüllerin karşılaştırmaları ekte yer alan tabloya göre yapılacaktır.

Gerekli iş ve işlemlerin yapılan açıklamalar doğrultusunda ilgili birimlerce titizlikle yürütülmesinin sağlanması hususunda; bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.