Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Hafızların Eğitim Gördüğü Anadolu İmam Hatip Liselerin Hafız Öğrenci Alımı (16 Haziran 2021)

Daire Başkanı Bakan a. Oğuzhan ÖZKAN imzalı resmi yazıda ''Hafızlığını tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığından "Hafızlık Belgesi" alan öğrencilerden talep olması halinde; hafızlıklarını muhafaza etmelerine, din hizmetleri ile ilgili temel beceriler kazanmalarına, akademik başarılarını arttırmalarına, Temel İslam Bilimleri alanında daha donanımlı yetişmelerine ve yüksek öğrenime hazırlanmalarına katkı sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde eğitim veren "Hafızların Eğitim Gördüğü Anadolu İmam Hatip Liseleri" bulunmaktadır.

Bu kapsamda 2021-2022 eğitim öğretim yılında Hafızlık Programı/Projesi uygulayan Anadolu İmam Hatip Lislerinin dokuzuncu sınıflarına, Yetenek Sınavı veya Merkezi Sınav Sistemi puanına göre hafız öğrenci alınacaktır.

15.06.2020 tarihli ve 26523730 sayılı Makam Onayı ekinde yer alan usül ve esaslar doğrultusunda beceri/yetenek sınavıyla öğrenci alımının yapılması ve söz konusu kılavuzun Hafızlık Programı/Projesi uygulayan Anadolu İmam Hatip Liselerine gönderilmesi hususunda; bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.