Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Ramazan Pidesi Malzemeleri Şaban Ayı Sureleri Yardımcı Personel öğretmen

Haftalık Ders Programından Bazı Derslerin Çıkarılması (16 Eylül 2022)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''12 Eylül 2018 tarihli ve 123 sayılı Talim ve Terbiye Kurul Kararı eki İlköğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgesinin ''Açıklamalar'' bölümünde yer alan 7.  madde doğrultusunda ''ortaokul beşinci sınıfta Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri (20 ders saati) ile en az dört ders saatlik seçmeli dersi tamamlamak kaydıyla, imkan ve şartları uygun olan okullarda isteğe bağlı olarak on sekiz ders saatine kadar yabancı dil dersi öğretimi'' yapılabilmektedir.

Yukarıda belirtilen Kurul kararına dayanarak bazı okullarda 5. ve 6. sınıflarda İngilizce ağırlıklı program uygulanmaktadır. Bu uygulamaya istinaden görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi, bilişim teknolojileri gibi dersler yerine İngilizce dersi seçilmekte, okul müdürleri ders çizelgesinde bu derslere hiç yer vermemekte; bu durum saydığımız branşlarda görev yapan öğretmenlerimizi mağdur etmektedir. Birçok öğretmen bu uygulamadan dolayı okulunda norm fazlası olmuştur. Dil eğitimi elbette ki öğrenciler için önemlidir fakat bu eğitimi verirken öğrencilerin yetenek ve ilgilerine dönük müzik, resim, bilişim teknolojileri, beden eğitimi gibi derslerin haftalık ders programından çıkarılması anlaşılır bir durum değildir. Kaldı ki ilköğretim kurumları ders çizelgesinde zorunlu dersler arasında yer alan görsel sanatlar, müzik ve bilişim teknolojileri, beden eğitimi derslerinin çıkarılması ile uygulanan bu program Milli Eğitim Bakanlığı'nın kanunlarına, yönetmeliklerine aykırıdır.

Bakanlığımızın yukarıda belirtilen konu ile ilgili olarak çalışmaları yaparak il milli eğitim müdürlükleriyle gerekli yazışmaları yapması, ortaya çıkabilecek mağduriyetlerin giderilmesi adına gereklidir. Konu ile ilgili çalışmaların yapılarak 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde tarafımıza bilgi verilmesi hususunu bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.