Öne Çıkanlar MEB Milli Eğitim Bakanlığı memurlar EYT Mahmut Özer

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Yazısı (11 Mart 2021)

Genel Müdür Bakan a. Yusuf BÜYÜK imzalı resmi yazıda "Bakanlığımıza bağlı her tür ve seviyedeki resmî ve özel eğitim kurumlarının tabi olduğu Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikler 15.10.2020 tarihli ve 31275 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bu değişiklik ile Haziran ayının ilk haftası "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" olarak belirlenmiş olup 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında ilk defa kutlanacaktır.

Bakanlığımızca, hayat boyu öğrenme kapsamındaki eğitim öğretim faaliyetleri aracılığıyla; bireysel, toplumsal gelişim ve istihdam öncelikli bir yaklaşımla bireyin bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirerek örgün eğitimin dışında hayatı boyunca katıldığı her türlü öğrenme etkinliklerini kapsayan hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

Bu kapsamda; her tür ve seviyedeki resmî ve özel eğitim kurumlarında sınıf içi, sınıflar arası, eğitim kurumu düzeyinde ya da eğitim kurumu dışında okul-veli iş birliğinde gerçekleştirilmesine yönelik sosyal etkinliklerin planlanması, hayata mutlu bireyler hazırlamak için her zaman, her yerde, herkes için eğitim anlayışıyla "Hayat Boyu Öğrenme Haftası"nın kutlanması ve hayat boyu öğrenme kurumlarımızın tanıtılması amacıyla, konunun, ilinizdeki resmî ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarına duyurulması hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.