Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Hayat Boyu Öğrenme Kurumlarında Yüz Yüze Eğitime Başlanacak

Bakan Yardımcısı Bakan a. Mustafa Safran imzalı resmi yazıda ''tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi mevsim şartlarının da etkisiyle artan Koronavirüs (COVID-19) salgını sebebiyle Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında alınan karar gereği resmi ve özel örgün eğitim ile hayat boyu öğrenme kurumlarındaki yüz yüze eğitim ve öğretim faaliyetlerine 20 Kasım 2020-4 Ocak 2021 tarihleri arasında ara verilmiş olup uzaktan eğitim yoluyla eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam edilmesi Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 19 Kasım 2020 tarihli ve 16964289 sayılı yazısı ile kararlaştırılmıştı. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün 23 Kasım 2020 tarihli ve 17077967 sayılı yazısı kapsamında ise hayat boyu öğrenme kurumlarında birtakım kursların eğitiminin yüz yüze yapılabileceği bildirilmişti.

Yapılan değerlendirme neticesinde hayat boyu öğrenme kurumlarındaki eğitim faaliyetlerine 11 Ocak 2021 tarihinden itibaren yüz yüze olarak başlanılacaktır.

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 30 Kasım 2020 tarihli ve 20076 sayılı yazısında belirtildiği üzere hafta içi ve hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu saatlere dikkat edilmesi; 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altında bulunan kişilerin günlük saat 10.00-13.00 ve 13.00-16.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamalarının kursiyer planlamasında dikkate alınması; 20 Kasım 2020 tarihinde durdurulan kurslardan eksik kalan saatlerin tamamının yüz yüze eğitim olarak uygulanması ve kurs kapanış tarihlerinin güncellenmesi; ücretli usta öğreticilerin fiili çalışacakları süreler esas alınarak ek ders ücretleri ile sigorta gün ve prim miktarlarının buna göre tahakkuk ettirilmesi; uzaktan eğitim uygulamalarına Genel Müdürlüğümüzün uygun gördüğü programlar ve izin verilen kurumlar dışında yer verilmemesi; Mesleki Açık Öğretim Lisesi ile Açık Öğretim İmam Hatip Lisesinin yüz yüze alan derslerine uzaktan eğitim yöntemiyle devam edilmesi; örgün ve açık ortaöğretim kurumlarından mezun olanlara yönelik düzenlenen destekleme ve yeriştirme kurslarının Bakanlığımız tarafından yapılacak açıklamaya kadar açılmaması; kurs açma-kapama ve kursa katılacakların sayısı ile ilgili olarak MEB Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği'nin 45. madde hükümlerinin uygulanması gerekmektedir.

Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu da dikkate alınarak açıklamalar doğrultusunda hayat boyu öğrenme kurumlarındaki eğitim faaliyetlerine 11 Ocak 2021 tarihinden itibaren yüz yüze başlanması, salgının seyrine göre İl/İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile kursların kapatılması veya yeniden açılabilmesi hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.