Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Hazine ve Maliye Bakanlığı öğretmen

Hayatın Telafisi Olmaz!

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, ben bir eğitimciyim ve yüz yüze eğitim öğretimin hayatımızdaki önemini asla tartışmam. Bu anlayışla açık öğretimin, yüz yüze eğitime alternatif hale getirilmesine dahi karşı olmuşumdur. Bugün ise çok başka şartlar altındayız. Önce sağlık ve can deyip aksini görmek kabul edilemez.

MEB okulların 21 Eylül’de açılabileceğini açıkladı ki, bu dahi şu an tartışmalıdır. Bu konuyu öğretmen tatili uzasın bağlamında değerlendirenler şu ana kadar 6 bin canı kaybettiğimizin ne kadar farkında bilmiyorum. Bu şartlarda 21 Eylül’de okullar açılır mı, göreceğiz.

Okulların açılması demek, 20-30 metre kare alanda 18,5 milyon öğrenci ile 1 milyon öğretmenin sabahtan akşama kadar aynı havayı soluması demektir. Şu an günlük olarak açıklanan binli rakamlar hiç de inandırıcı değil. 18,5 milyon öğrencini bu ortamda aldığını eve götürecektir.

Demek istediğim, okulların açılması ile diğer kurum ve kuruluşların açılmasının aynı etkiyi, aynı güçte oluşturmayacağı gerçeğidir. Bu sadece öğretmen ve öğrenciyi ilgilendiren bir durum da değildir. Toplum sağlığına olumsuz yansıması hesap edilemeyecek kadar büyük olabilir.

Bu sebeple okulların 21 Eylül’de açılmasının henüz kesin olduğunu düşünmüyorum. Böyle önemli bir konuyu öğretmen tatili uzasın gibi dar bir bakış açısı ile değerlendirmek, asıl problemden uzağa savrulmamız sonucunu doğurur. Bakanlık ve İktidar da bu yanlış mantıktan kurtulmalıdır.

Bu düşüncelerle. Alınacak her türlü karar ve çıkacak sonuçların tüm sorumluluğu karar alıcıların omuzlarındadır. Her şeyin telafisi mümkündür, eğitimin dahi, ancak HAYATIN TELAFİSİ YOKTUR!" dedi.

Öğretimin seminer konusuna da değinen İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, "Sn Ziya Selçuk semineri için yeni bir değerlendirme yapmalıdır. Online seminer olmaması durumunda, 14 Eylül itibarıyla seminer başlayabilir. 1 haftalık süre tüm iş ve işlemleri yapmak için yeterlidir. Bu, 21 Eylül öncesi, uzun süre bir arada olma riskini de en aza indirir." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.