Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı MEB EYT memurlar Mahmut Özer

Hedefimiz Tüm Öğretmenleri Aşılamak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Eğitim Bilişim Ağı (EBA) bilindiği gibi Kovid-19 salgınına bağlı uzaktan eğitim sürecinin yürütüldüğü 2020 yılında dünyanın en çok ziyaret edilen eğitim sitesi haline geldi. Bu bağlamda, uzaktan eğitimin başladığı 23 Mart 2020 tarihi ile 7 Mayıs 2021 arasında EBA’nın televizyon yüzü olarak yayın yapan TRT EBA İlkokul, Ortaokul ve Lise kanalları bu tarih aralığında 16 bin 353 saat yayın yaptı." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Tam kapanma sürecinde de öğretmenlerimizle ve ailelerimizle çevrim içi görüşmeler yapıp onların uzaktan eğitim süreciyle ilgili geri bildirimlerini almaya devam ediyorum. Online olarak “yarım milyon öğretmenimiz” ile görüşme şansım oldu son bir yılda. Bağımsız bir araştırma şirketi aracılığıyla her ay düzenli araştırma yaptırarak analizleri değerlendiriyoruz.

Salgınla geçirdiğimiz bir yılda öğrenci, veli ve öğretmenlerimizi desteklemek amacıyla birçok çalışmaya imza attık. 2020 yılı başından itibaren okul rehberlik ve psikolojik danışma servislerince bir öğrenciye birden fazla kez hizmet sunularak 14 milyon 791 bin 209’u sosyal-duygusal gelişim alanında olmak üzere toplam 55 milyon 516 bin 829 kez öğrencilere hizmet verildi." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "ikinci dönemin başında, 15 Şubat’ta köy okullarımızı yüz yüze eğitime açtık. Bu nedenle de aşıda önceliği köy okulu öğretmenlerimize verdik. 24 Şubat’ta öğretmenlerimize yönelik aşı çalışmaları başladı. Ardından resmi ve özel okullardaki 1 milyon 259 bin öğretmenimiz ve eğitim çalışanımızın bilgilerini Sağlık Bakanlığımız ile paylaştık. İlkokul ve okul öncesi kurumlarımızda görev yapan meslektaşlarımız ile birlikte şu ana kadar 425 bin 430 arkadaşımız aşı randevusuna dahil edildi. Aşı tedarikine bağlı olarak kısa bir sürede tüm öğretmenlerimizin ve okul çalışanlarımızın aşılanmasına ilişkin hedefimiz var." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "UNESCO verilerine göre 30 Nisan 2021 itibariyle dünyada 210 ülkenin 27’sinde okullar tamamen kapalı. Geri kalanında okullar açık ya da kısmen açık. İspanya, Birleşik Krallık, Portekiz, İsveç, Arnavutluk’ta okullar tamamen açık. Avrupa’nın büyük çoğunluğunda okullar kısmen açık. Polonya, Almanya, Norveç, İtalya, Fransa, Danimarka gibi. Okulları tamamen kapalı olan ülkelerden bazıları ise Katar, Lübnan, Kamboçya, Bangladeş, Ekvator Ginesi." dedi.

Anahtar Kelimeler:
öğretmenZiya SelçukAşı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.