Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Mahmut Özer Koronavirüs öğretmen Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

İdari İznin Uzatılması Yazısı (MEB)

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzalı resmi yazıda Mili Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi eğitim kurumlarının COVID-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında 16 Mart-31 Mayıs 2020 tarihleri arasında tatil edildiği, ardından eğitim kurumlarının tatil süresinin 19 Haziran 2020 tarihine kadar uzatıldığı hatırlatıldı.

Bu sürelerde uzaktan eğitim faaliyetlerine devam edileceği; yönetici ve öğretmenler ile ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirilenlerin, uzaktan eğitim ve diğer eğitim öğretim faaliyetleri kapsamında kendilerine verilecek görevleri esnek çalışma esasları çerçevesinde yürütmek kaydıyla idari izinli sayılacağı; ders görevlerinin yapılmış sayılması konusunda işlem yapılmaya devam edileceği bildirildi.

Bilindiği üzere; Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.

Ders yılı, derslerin başladığı günden derslerin kesildiği güne kadar geçen ve iki dönemi kapsayan süreyi ifade etmektedir.

Ders yılının sona erdiği 19 Haziran 2020 tarihinden sonraki süreçte, ders görevlerinin yapılmış sayılması uygulamasına son verilecek, eğitim kurumu yöneticileri ile öğretmenlerin 19 Haziran 2020 tarihinden sonraki süreçte yalnızca fiilen yaptıkları veya ilgili mevzuatına göre yapmış sayıldıkları görevleri karşılığında öngörülen ek ders ücretinden yararlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere 2019-2020 öğretim yılı içerisinde yapılmış olan görevlendirmelerin, öğretim yılının kalan süresi içerisinde herhangi bir telafi programı uygulanması öngörülmediğinden, ders yılının sona erdiği 19 Haziran tarihi mesai bitimi itibarıyla sonlandırılması gerekmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.