Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Koronavirüs Mahmut Özer öğretmen Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

İl İçi Yer Değişikliğinde Sıra Tayini Uygulanmalıdır

"Eğitim kurumu yöneticileri işveren vekili/işveren olarak sorumlu tutulmamalı, mali sorumlulukla karşı karşıya bırakılmamalıdır" diyen Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı çerçevesinde eğitim kurumu yöneticilerinin işveren vekili/işveren olarak sorumlu tutulmalarını ve mali sorumlulukla karşı karşıya bırakılmalarını önleyecek bir düzenleme yapılmasının elzem olduğunu belirtti.

"4688 sayılı Kanun’da bir değişikliğin zamanı gelmiştir" diyen Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun kamu görevlilerinin mali, sosyal, özlük haklarının ve çalışma şartlarından kaynaklanan sorunlarının toplu pazarlık masasında çözümü konusunda yetersiz kaldığının görüldüğünü söyledi ve “Kamu görevlileri sendikacılığı; toplu sözleşme süreci, yasası, masası, kapsamı ve kazanımları bakımından sendikacılığın ideal kıstaslarıyla örtüşecek nitelikte, akıtılan terle uyumlu hâle getirilmelidir. Bu anlamda 4688 sayılı Kanun’da bir değişikliğin zamanı gelmiştir” dedi.

"KPDK’nın altı başlık altında toplanmasını planlıyoruz" diyen Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Aralık ayında gerçekleşmesi planlanan Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısında altı ana başlığın masaya geleceğini ifade etti ve “Birçok çeşidi bulunan sözleşmeliliğe, 26 çeşit özlük hakkı farkına ilişkin nitelikli bir sunum hazırlığı yapıyoruz. 4688 sayılı Kanun konusunu, kılık-kıyafet serbestisi, yardımcı hizmetlerin genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının tüm kamuda standart olarak yapılması, derece kademe ilerlemesindeki sınırın kaldırılması. KPDK’nın bu altı başlık altında toplanmasını planlıyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.